Društvo "Naša Djeca" Stubičke Toplice

Dječji Likovno – literarni natječaj Cvijet u cvijeću - rezultati

Društvo Naša djeca Stubičke Toplice po drugi je put pokrenulo dječji Likovno - literarni natječaj Cvijet u cvijeću s ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja biološke raznolikosti i tradicijskog bilja kod najmlađih.

Projekt se provodi u sklopu već tradicionalne ekološko - edukativne akcije Cvijet u cvijeću koju kontinuirano provodi Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice u projektu Hrvatske turističke zajednice Volim Hrvatsku uz suradnju sa Radnim tijelom za ekologiju i kulturu Općine Stubičke Toplice s ciljem animiranja svih čimbenika koji sudjeluju u stvaranju slike općine kao ekološki orijentirane i razvijanja svijesti ljudi da svojim marljivim radom i uređenjem prostora na kojem djeluju i žive mogu utjecati na prepoznatljivost Stubičkih Toplica u Krapinsko - zagorskoj županiji, ali i u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnji natječaj na temu Bajka u bakinom vrtu pristiglo je 204 likovnih i 69 literarna rada iz 20 osnovnih škola, 6 dječjih vrtića iz Republike Hrvatske, te iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda. Stručno je povjerenstvo imalo težak zadatak odabrati najuspješnije ostvaraje u mnoštvu izvrsnih dječjih uradaka vođenih stručnim odgajateljima, učiteljima i profesorima. U kategoriji djece vrtićke dobi povjerenstvo je odabralo i odlučilo nagraditi 3 dječja likovna rada, u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda 6 učeničkih likovnih radova, te u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda 5 radova. Povjerenstvo za odabir literarnih radova odlučilo je nagraditi iz svake kategorije po 3 uratka.

Vrlo bogat i plodonosan rad vidljiv je riječju i slikom u prigodnom Zborniku.

Nastavno slijede rezultati natječaja po dobnim skupinama.

Rezultati u kategoriji likovnog izričaja: djece predškolske dobi, od 1. do 4. razreda i od 5 do 8. razreda osnovne škole.

Rezultati u kategoriji literarnih radova od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Rezultati u kategoriji literarnih radova od 5. do 8. razreda osnovne škole.DND Stubičkih Toplica na 7. susretu gradova i općina - prijatelja djece u Opatiji

Predstavništvo DND-a Stubičke Toplice u sastavu: Ana Oremuš, Maša Brozović, Dora Oremuš, Bernarda Sokač i Kata Oremuš prisustvovalo je 13. rujna 2013. godine 7. susretu gradova i općina - prijatelja djece u Opatiji.

Uz dobrodošlicu ljubaznih domaćina, u predvorju hotela Milenij, sudionici su mogli razgledati postavljene štandove organizacija civilnog društva i ustanova koji imaju programe za djecu i mlade.

Otvorenje susreta započelo je obraćanjem potpredsjednice Saveza DND-a Hrvatske Sanje Škorić sa temom "Dječjom participacijom za svijet po mjeri djeteta". Zatim se gostima i sudionicima obratio gradonačelnik djece Opatije mladi Ivan Tancabel sa prezentacijom  "Dječja participacija u gradu Opatiji - naših prvih dvanaest godina".

Nakon službenih, ali zabavnih i poučnih tema, upriličena je izvedba opatijskog mjuzikla "Footlose na opatijski način". Potom su djevojke svaka sa svojim voditeljima krenule na radionice. Dora na radionicu "Čokoladni poljupci iz Opatije" gdje je prikazana izrada pralina i ukrasa od čokolade, a Maša i Ana na radionicu "Moja opatijska kamelija" gdje su izrađivani cvjetovi kamelija od kamenja. Odrasli su sudjelovali na radionici "Uloga "odraslih" i društvene zajednice u unapređenju sudjelovanja djece" pod vodstvom Miljenke Plazonić - Bogdan. Nakon radionica za svu djecu organizirana je vožnja brodom s Opatijskog "mula".

Ovaj edukacijski susret za naše predstavnike završio je novim spoznajama, razmjenom i stjecanjem novih iskustava, te motivacijama za daljnje djelovanje u našoj lokalnoj zajednici koja nosi prestižni status „Općina Stubičke Toplice - prijatelj djece“.
OPĆINI STUBIČKE TOPLICE STATUS OPĆINA - PRIJATELJ DJECE I POVELJA ZA

NAJ-AKCIJU 2012.

U Starogradskoj vijećnici u Zagrebu u utorak 20. studenoga 2012.g. na sam Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta održano je godišnje Savjetovanje koordinatora Akcije „Gradovi i općine - prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije koju vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Akcija predstavlja primjer dobre suradnje na lokalnoj i nacionalnoj razini s ciljem ostvarivanja prava djeteta koje garantira UN-ova Konvencija o pravima djeteta.

Prisutne je ispred Skupštine Grada Zagreba pozdravio Davor Bernardić, predsjednik Skupštine grada Zagreba, a dječji pozdrav su uputili dječji vijećnici iz Općine Tuhelj i Grada Zaboka. Jedna od tema savjetovanja bila je nedavno održana Konferencija u Zagrebu „Child in the City/Dijete u gradu“ na kojoj su po prvi puta sudjelovala i djeca i to iz dječjih vijeća. Zaključke s konferencije na Savjetovanju su iznijeli dječji vijećnici iz Opatije, Tuhlja i Zaboka. 

Novi Gradovi i općine - prijatelji djece

U svečanom dijelu Savjetovanja proglašeni su novi Gradovi i općine - prijatelji djece te se obitelji od 34 Gradova i općina - prijatelja djece ove godine pridružilo još njih šest i to Gradovi Buzet, Grubišno Polje, Labin, Vinkovci teOpćine Radoboj i Stubičke Toplice

Povelja za Naj-akciju Općini Stubičke Toplice

Dodijeljene su već tradicionalne pohvale i povelje gradovima i općinama za Naj-akciju koja je provedena u lokalnim sredinama te je u značajnoj mjeri doprinijela pozitivnim promjenama u zajednici. Ove godine su kriteriji za odabir Naj-akcije bili još stroži te je od 42 akcije dodijeljeno samo 5 povelja, a Općina Stubičke Toplice primila je Povelju za akciju Tradicijsko cvijeće u vrtu moje bake.

To je projekt koje su provodile učiteljice Brigitte Gmaz i Martina Šaban sa učenicima 3. razreda iz područja Građanskog odgoja u protekloj školskoj godini i s njima predstavljale školu na Županijskoj i Državnoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja. Tom prigodom tiskana je i knjižica Tradicijsko cvijeće. Kako su u projekt bili uključeni mnogi čimbenici s područja općine; Udruga Hrvatska žena, Turistička zajednica, mještani općine Stubičke Toplice i naravno djeca prijavili smo je kao Naj - akciju za 2012. godinu. Povelju su preuzele članice Dječjeg foruma “Rojžica“ i voditeljica Brigitte Gmaz.


Rezultati provedenog likovno-literarnog natječaja "Cvijet u cvijeću" 

Rezultati likovnog natječaja (preuzmi PDF) 

Nagrađeni literarni radovi 1-4 razred 

Nagrađeni literarni radovi 5-8 razred

Likovno-literarni natječaj "Cvijet u cvijeću"
Društvo Naša djeca Stubičke Toplice u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice

raspisuje

LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ „CVIJET U CVIJEĆU“
za učenike osnovnih škola i polaznike dječjih vrtića RepublikeHrvatske.

Cilj je ovog natječaja razvijati kod mladihsvijest o važnosti očuvanja biološke raznolikosti i tradicijskog bilja.

Uvjeti natječaja:

1. Natječaj "Cvijet u cvijeću" traje do 31. listopada 2012.

2. Pravo sudjelovanja imaju učenici od 1. do 8.r. osnovne škole te polaznici dječjih vrtića u dobi od 4 do 7 g.

3. Svi pristigli radovi bit će podijeljeni u kategorije:

I.LIKOVNI IZRIČAJ: A) predškolski uzrast, od 4 do 7 g.

                             B) 1. do 4.r. o.š.

                             C) 5. do 8.r. o.š.

II.LITERARNI IZRIČAJ: A) 1. do 4.r. o.š.

                                  B) 5. do 8.r. o.š.

4. Motiv za likovno stvaralaštvo su

    Zaštićene vrste biljaka ili

    Tradicijski cvijet u vrtu moje bake.

Likovna tehnika je slobodan izbor.

Želimo da djeca svojim radovima i rekomponiranjem vizualnih i oblikovnih elemenata na­glase razinu biološke raznolikosti prirode, autohtonih vrsta biljaka tako da likovnim sredstvima izraze snagu osobnog doživljaja. Dječji bi radovi trebali pokazati kako oni svojim crtežima, kolažima, slikama, reljefima i kipovima istražuju i analiziraju uočene vizualne podat­ke, te otkrivaju kontraste i ritmove crta, površina, tonova lokalnih boja, oblika i funkcija u različitim strukturama nežive i žive prirode.

5. Tema za literarne radove je Biljka u vrtu moje bake.

Literarni radovi trebaju biti napisani na kajkavskom narječju.

6. Prijavu djece i učenika za sudjelovanje u natječaju mogu izvršiti odgojitelji u dječjim vrtićima i učitelji osnovnih škola.

7. Na natječaj je moguće prijaviti samo individualne učeničke radove.

8. Broj radova za sudjelovanje u natječaju nije ograničen.

9. Svaki rad na poleđini treba sadržavati:

·naziv rada

·ime i prezime djeteta / učenika/ice

·razred /vrtićka grupa

·Osnovna škola, adresa / Dječji vrtić, adresa

·ime i prezime odgojitelja/ice, učitelja/ice

·kontakt broj telefona, mobitela

·e-adresu

10. Radove šaljite do 31.listopada 2012.na adresu:

DND Stubičke Toplice

Strmečka cesta 5a

49 244 Stubičke Toplice

11. U svakom izričaju te u svakoj dobnoj skupinibit će izabrano 5 radova koji će se nagraditi i predstaviti u prigodnom zborniku radova.

12. Nakon prosudbe stručnog povjerenstva izdvojeni radovi će se izložiti.

13. O rezultatima natječaja dobitnici će biti obaviješteni elektroničkim putem.

13. Radovi pristigli na natječaj se ne vraćaju.

4. Dječja likovna radionica u sklopu Likovne kolonije „Stubaki“

U sklopu Likovne kolonije Stubaki i ove je godine u organizaciji Društva Naša djeca Stubičke Toplice održanaDječja likovna radionica. U suradnji sa Turističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, toplički DND ugostio je četrdesetak djece i dvadesetak voditelja iz osam DND-a sa područja Krapinsko-zagorske županije.

Okupili su se u reprezentativnom Parku Maksimilijana Vrhovca, te nakon pozdravnih riječi dobrodošlice predsjednice topličkog DND-a Brigitte Gmaz obišli su, uz stručno vodstvo, staru jezgru Stubičkih Toplica. Nakon dobre motivacije prionuli su na rad. Ovogodišnju, 4. po redu Dječju radionicu, vodila je dipl.učiteljica Božena Lacković. Djeca su u skupinama u tehnici kolaža izradila motive Stubičkih Toplica, a njihovi će radovi krasiti zidove Osnovne škole Stubičke Toplice. U kraćem programu nastupila je i Folklorna skupina DND-a Stubičke Toplice pod vodstvom Maje Zrinski.


Akcija „Za osmijeh djeteta„

Na inicijativu Društva Naša djeca Stubičke Toplice ovog vikenda provedena je akcija “Za osmijeh djeteta“ u sklopu koje su djeca predvođena članicama DND-a ukrasila zidove čekaonice ambulante u Stubičkim Toplicama.

Želja im je da šareni, veseli likovi djevojčice i dječaka, razigranii leptiri, psići i mačkice te obilje cvijeća izmamiosmijeh djece, njihovih roditelja, baka i djedova  te im  vrijeme provedeno u čekaonici učini što ugodnijim. Akciju će nastaviti  uređenjem  kutića za djecu.


Aktivnosti u 2012.godini


Društvo „Naša djeca“ Stubičke Toplice u prvom je tromjesečju ove godine bilo vrlo aktivno. Kroz svoje aktivnosti usmjerene na rad sa djecom i za djecu volonterke DND-a usmjeravaju djecu na svrsishodno provođenje slobodnog vremena.

Djeca su uključena u rad Dječjeg foruma koji se pod vodstvom gđice. Bernarde Sokač okuplja dva puta mjesečno u Osnovnoj školi. Svojom kreativnošću i marljivim radom osmišljavaju radionice i izrađuju plakate kojima promiču dječja prava i dužnosti. Osmislili su i letak kojim će mještane Stubičkih Toplica pobliže upoznati s akcijom “Općine i gradovi prijatelji djece“ obzirom da je naša Općina uključena u istu.

Folklorna skupina vrijedno radi i uvježbava nove korake i koreografije pod vodstvom Maje Zrinski. Nastupili su na otvorenju Uskrsne izložbe u Općini, a pred njima su i mnogi drugi nastupi.

Likovno-kreativne radionice svakim četvrtkom oduševe djecu novim idejama. Svoje uratke izložili su na Uskrsnoj izložbi u Općini.

Članice Društva “Naša djeca“ u radu s djecom obilježavaju važne datume. Tako su obilježili Valentinovo,Maskenbal u Osnovnoj školi u suradnji sa Turističkom zajednicom te Uskrs putem radionica, izložbe i nastupa.

Ove godine DND Stubičke Toplice prijavio se na Dječji festival “Raspjevano sunce“ u Klanjcu gdje će ih nakon uspješno odrađene audicije predstavljati Ema Agata Šamal sa pjesmom Proud Mary.

Sve aktivnosti DND-a usmjerene su ka dobivanju prestižnog statusa „Općina Stubičke Toplice - prijatelj djece“ u 2012. godini.
Društvo Naša djeca u akciji „Općina -prijatelj djece“
Povelja za Naj-akciju 2011.g.

Kako je Općina Stubičke Toplice na inicijativu Društva Naša djeca Stubičke Toplice uključena u akciju Općina - prijatelj djece ove godine su prijavili na natječaj Naj-akciju 2011.godine pod nazivom Ženske narodne nošnje stubičkoga kraja. 

Za ovu akciju su 21.studenog 2011.g. u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu od Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine - prijatelji djece kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djece, na godišnjem Savjetovanju koordinatora Akcije, u velikoj konkurenciji, primiliPOVELJU za uzorno provedenu Naj-akciju u 2011. godini
Predavanje na temu „Kako biti uspješniji roditelj

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Društvo Naša djeca Stubičke Toplice u suradnji sa Savjetom mladih Općine StubičkeToplice i Gradskim društvom Crvenog križa D. Stubica organiziralo je 17. studenog 2011.godinepredavanje za roditelje i mlade s područja naše općine. Predavanje na temu „Kako biti uspješniji roditelj„održala je prof. Marija Žunec Cahunek iz Centra za prevenciju ovisnosti Zagreb.Likovno kreativne radionice na temu 200. obljetnice izradnje Lječilišta

Društvo Naša djeca Stubičke Toplice svakog četvrtka u prostorijama Osnovne škole organizira likovnokreativne radionice koje su tematski vezane uz 200. obljetnicu izgradnje Lječilišta. Kreativni radovi bit će izloženi na Adventskoj izložbi u Općini Stubičke Toplice u organizaciji Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice.
Društvo „Naša djeca“ izdalo razglednicu povodom 200. obljetnice izgradnje Lječilišta

          Društvo “Naša djeca“ Stubičke Toplice pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice izdalo je tematsku razglednicu povodom 200. obljetnice izgradnje Lječilišta
          Na taj način doprinijeli su obilježavanju ove velike obljetnice. Razglednica sadrži dječje likovne radove nastale na likovnoj radionici koja je održana uz Dan općine, a tematski je bila vezana uz Maksimilijana Vrhovca, kadrove Stubičkih Toplica te djelić nastupa Folklorne skupine DND-a.


3. Dječja likovna radionica u sklopu Likovne kolonije „Stubaki“

          U sklopu već tradicionalne Likovne kolonije “Stubaki“ u Parku „Maksimilijana Vrhovca“ održana je i 3. Dječja likovna radionica koju je organiziralo kreativno Društvo Naša djeca Subičke Toplice u suradnji saTurističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice
          Na ovogodišnjoj radionici sudjelovalo je pedesetak djece iz jedanaest Društava sa područja Krapinsko-zagorske županije, te dvadesetak voditelja. Pod vodstvom akademske kiparice Mirjane Drempetić Hanžić Smolić djeca su u glini izrađivala verziju stare zagorske škrinje. Nastali su predivni radovi s raznim motivima prepoznatljivim za Zagorje i Stubički kraj. Ti će radovi nakon što se ispeku biti trajan suvenir i spomen na ovo druženje. Po završetku Likovne radionice predsjednica DND-a Stubičke Toplice B. Gmaz zahvalila se svim sudionicima na dolasku i kreativnom radu, podijelila zahvalnice i pozvala ih da se i sljedeće godine okupe na istom mjestu u još većem broju jer Stubičke Toplice raširenih ruku dočekuju velike i male goste, a najradosniji su kada u svojim zelenim parkovima čuju radost i smijeh djece.Uz Majčin dan

„Bog ne može biti svugdje, zato je stvorio majke“. - židovska poslovica

          Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.
          Djeca, uz pomoć članica DND-a, s veseljem i osmjehom izrađivali su poklone za svoje majke. Uz zvukove glazbe i nježnih stihova: “Njena ljubav mene grije, njeno srce za me bije, znam: nada mnom uvijek bdije majka - biće najmilije“ nastali su prekrasni cvjetovi za mame. Poklone, pune ljubavi i topline, ponijeli su kućama i darivali svoje majke.Zapaženi nastupi folklorne skupine Društva „Naša djeca“

          Folklorne skupine Društva „Naša djeca“ svoj marljivi rad i trud pokazali su nastupima na otvorenju izložbe slikarskih radova Željka Breke, na svečanom otvorenju novoobnovljene Maksimilijanove zgrade, te kao gosti DND-a Oroslavje 07.05.2011. na Danu darovitih.Dječja likovna radionica na temu „MAKSIMILIJAN VRHOVAC“

          Dan Općine Stubičke Toplice obilježili su i najmlađi mještani. U organizaciji Društva “Naša djeca“ iTurističke zajednice Stubičke Toplice u prostorima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitacijuorganizirana je Dječja likovna radionica na temu „Maksimilijan Vrhovac“. 
          Radionicu je posjetilo dvadesetak djece u dobi od 6 do 12 godina koji su spretnim ručicama, maštom i kreativnošću oslikali slikarska platna. Toplim i hladnim bojama prikazali su koliko vole svoje mjesto i građevine iz doba Maksimilijana Vrhovca, ali i svoje želje u skorijoj budućnosti. Naslikali su veliku školu, veliki hotel, puno igrališta, brzi vlak, kino, kazalište itd. U radu su im pomagale članice Društva, te članice Savjeta mladih Stubičke Toplice.Uskrsne radionice

          Na uskrsnim radionicama okupilo se tridesetak djece koji su uz pomoć voditeljica maštovito ukrašavali pisanice i uskrsne sličice od slanog tijesta, a potom ih obojili veselim, proljetnim bojama. Da ne bi pisanice ostale usamljene od vune su izradili male piliće. Svoje uratke su izložili u prostorijama Osnovne škole Stubičke Toplice, te na već tradicionalnoj prodajnoj Uskrsnoj izložbi u općinskoj vijećnici koju organizira Udruga Hrvatska žena Stubičke Toplice.


Folklorne skupine

          Članovi folklornih skupina pod vodstvom Maje Smrekar marljivo vježbaju, a svoj trud prikazali su nastupom na završnoj svečanosti dodjele priznanja u ekološko-edukativnoj akciji „Cvijet u cvijeću" za 2010.g. u hotelu Matija Gubec, na Dječjem fašniku u Stubakima, te na otvorenju Uskrsne izložbe u općinskoj vijećnici Stubičke Toplice.


Dječji forum

          Voditeljica Dječjeg foruma “Rojžica“, Bernarda Sokač, okuplja svojih 15-tak članova svaki drugi ponedjeljak u prostorijama Osnovne škole. Na svojim radionicama raspravljaju i uočavaju razlike između života djece u nerazvijenim i razvijenim zemljama svijeta, proučavaju Konvenciju Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, izrađuju edukativne plakate, te su sa svojim prijedlozima aktivno uključeni u provedbu projekta “Općina prijatelj djece“. Ususret Valentinovu

          Na radionicama DND-a Stubičke Toplice već se pripremaju darovi za nadolazeće Valentinovo. Uz pomoć aktivistica DND-a, tridesetak mališana koliko ih je sudjelovalo na dvije radionice, marljivo je izrađivalo poklončiće koje su već unaprijed namijenili osobama koje vole. U obliku srca izrađivali su svijećnjake i zanimljive ukrase od glinamola, vesele poklon kutijicečestitke, te ukrase za prozore od raznobojnog kolaž papira. Sa osmjehom na licu svoje uratke su ponijeli kućama gdje će pričekati 14.veljače. Likovno-kreativne radionice Društva „Naša djeca“

          Likovno-kreativne radionice DND-a Stubičke Toplice i ove su školske godine privukle veliki broj djece i odraslih. Svaka radionica i voditelji nastoje ponuditi nešto novo i drugačije.
          U suradnji sa Dječjim vrtićom „Zvirek“ i Gradskim društvom Crvenog križa Donja Stubica osmislena je akcija pod nazivom „Djeca djeci“. Voditeljice radionice Andreja Očko i Andreja Čačko naučile su djecu izrađivatilutke krpenjače koje će u predblagdansko vrijeme pokloniti djeci slabijeg imovinskog stanja.
          Gosp.Tomislav Lendrec DND-u je donirao svoje proizvode od gline, a djeca su ih maštovito oslikavala salvetnom tehnikom.
          Na poziv Društva „Naša djeca“ St.Toplice iz Svetog Križa Začretje stigla je gđa.Ljubica Komljenović koja je sve prisutne oduševila svojim „bebicama“ od komušine (perušinja). Pokazala je kako se izrađuju „bebice“ i anđeli te su tako nastale i male jaslice.
          Članice Udruge „Hrvatska žena“ Stubičke Toplice, gđa.Barica Zrinščak, Nadica Borić i Dragica Zrinski, te članica DND-a Tatjana Pilarić marljivo su sa djecom izvezle ukrase za drvene stolice, škrinjice i komode.
          Drvene dječje igračke, koje je izradio gosp. Ivica Mesar iz Marije Bistrice, ukrašene su božićnim motivima salvetnom tehnikom i mozaikom od lišća. Radionicu je vodila gđa.Kristina Vukić.
          Spomenuti dječji ostvaraji moći će se razgledati na Adventskoj izložbi u Općini Stubičke Toplice koja je u organizaciji Udruge “Hrvatska žena“ Stubičke Toplice.
          Za izvrsnu posjećenost, maštovitost u izradi i prezentaciji pojedinih tehnika, te organizaciju radionica zaslužne su članice DND-a Stubičke Toplice: B.Gmaz, D.Orešić, S.Bartolić, K.Ljubić, M.Šaban, T.Pilarić, S.Susović, K.Vukić, K. Oremuš i druge.


Osnovan Dječji forum 


U sklopu Društva „Naša djeca“ Stubičke Toplice s radom je započeo Dječji forum čiji je cilj razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom, te tako pridonose upoznavanju i razumijevanju prava djeteta, spoznaji i širenju ideje mira u svijetu. Forum kojeg predvodi gđica. Bernarda Sokač okupio je dvadesetak djece starosti od 10 do 14 godina. Sastanak je održan u Osnovnoj školi Stubičke Toplice koja je i ovaj put velikodušno ustupila svoj prostor i podržala rad Dječjeg foruma.2. Dječja likovna radionica „Stubaki 2010.“, 28.08.2010.g.

U sklopu tradicionalne Likovne kolonije „Stubaki 2010.“ održana je 28.8.2010.godine 2. Dječja likovna radionica „Stubaki 2010.“ u organizaciji Turističke zajednice i Društva “Naša djeca“ Stubičke Toplice, a pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice. Na Koloniji je ukupno sudjelovalo 40-tak djece i voditelji iz DND-a Stubičke Toplice, DND-a Donja Stubica, DND-a Donja Stubica Ogranak Gornja Stubica, DND-a Oroslavje, DND-a Sveti Križ Začretje, te djeca i tete Dječjeg vrtića „Zvirek“ iz Stubičkih Toplica. Svi sudionici, pod stručnim vodstvom prof. Dese Šušnjar, obišli su neke od značajnih lokaliteta Stubičkih Toplica (Park „Maksimilijana Vrhovca“, bazen Maksimilijana Vrhovca pri Specijalnoj bolnici, crkvu Sv. Katarine i špilju), a svoje dojmove u tehnici akvarela i tempere prikazali u Osnovnoj školi Stubičke Toplice, gdje su ih stručno nadzirali profesionalni umjetnici. Po završetku radionice dječji ostvaraji izloženi su na dugačko platno koje su pridržavali sami autori čime su željeli prikazati prijateljsku povezanost djece i njihovih voditelja iz Društava sudionika manifestacije, te ljubav prema Stubičkim Toplicama. Kao nagrada za uloženi trud kod slikanja uslijedila jekazališna predstava „Tko donosi najljepši dar - jaje, zeko ili dimnjačar?“, poklon Općine Stubičke Toplice.

Svi likovni ostvaraji krase zidove Osnovne škole Stubičke Toplice gdje se mogu i razgledati.Osnivanje Društva "Naša djeca" Stubičke Toplice, 07.10.2009.g.

Na inicijativu  skupine mještana Stubičkih Toplica, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, 07.10.2009. godine održana je osnivačka Skupština Društva "Naša djeca" Stubičke Toplice. Ova udruga osnovana je s ciljem provođenja akcija i aktivnosti namijenjenih dobrobiti djece u njihovom slobodnom vremenu, praćenja i promicanja ostvarivanja prava djeteta, te poticanja djece predškolske i školske dobi na druženje, igru i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu. Tijekom 2010.godine planiraju putem likovno-kreativnih radionica,scenskih nastupa, suradnje sa Turističkom zajednicom Stubičke Toplice, Općinom Stubičke Toplice, Udrugom Hrvatska žena Stubičke Toplice i Osnovnom školom Stubičke Toplice obilježiti blagdane kao što su: Valentinovo, Uskrs, Majčin dan i Dan obitelji, Advent, Božić i sl. Osim toga planiraju sudjelovati na tradicionalnom Dječjem karnevalu u Osnovnoj školi, na izložbi pisanica u Galeriji grada Krapine, likovnim radionicama u organizaciji Društava "Naša djeca" KZŽ, te na Smotri dječjeg stvaralaštva Saveza DND-a Hrvatske. U tijeku je osnivanjefolklorne skupine koja će djelovati unutar Društva" Naša djeca" Stubičke Toplice i Dječjeg vijeća koje će okupljati djecu u dobi od 10 do 14 godina putem kojeg će im se pružiti prilika da javno iznose svoje želje, mišljenja, kritike i poruke odraslima, te da imaju udio u kreiranju svojih potreba u sredini u kojoj žive. Za predsjednicu Društvaizabrana je dipl.učiteljica Brigitte Gmaz, za potpredsjednicu dipl.učiteljica Dubravka Orešić, a za tajnicu dipl. učiteljica Tatjana Pilarić. 

Društvo " Naša djeca" Stubičke Toplice djelovati će i  svoje aktivnosti provoditi u prostorijama Osnovne škole Stubičke Toplice.


Kako do nas / Kontakt