0tvoren vanjski bazen Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

10. svibnja je svečano otvoren vanjski bazen u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Bazen će poboljšati kvalitetu usluge prije svega pacijentima bolnice, a 21. svibnja otvorit će se i za građanstvo.

Investicija Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i Krapinsko - zagorske županije vrijedna 23,7 milijuna kuna. Dužine je 32 metra, širine 24 m, podijeljen je u dva dijela, plivački dio sa 4 plivačke staze, dok je drugi dio rekreativni s masažerima i onime što ovakvi bazeni trebaju imati.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio domaćin, ravnatelj SBST dr. Davor Gredičak koji je istaknuo neke od dolje navedenih detalja.

Bazen je punjen termomineralnom vodom iz izvora SBST, a u bazenu se nalazi 1000 kubika vode. To je voda koja je stara 10.100 godina, dakle voda iz mlađeg ledenog doba, prema tome, kad ćete se kupati u ovom bazenu, kupat ćete se u vodi iz mlađeg ledenog doba. Temperatura bazena može se regulirati od 28 do 35 stupnjeva, prema potrebi. Radi se o prvoj fazi cjelokupnog projekta, dok će se u drugoj fazi bazen i natkriti. Po ljetu će djelomično biti poluotvoren, a preko zime zatvoren. Tako će bazen biti u potpunoj funkciji svih 365 dana u godini. Druga faza dakle sačinjava krov ovog bazena, u sljedećoj trećoj fazi srušiti će se stara zgradu koja se nalazi iza. Tu će biti lječilišni hotela koji će u svojoj trećoj etaži imati bazen. Iza bazena ide četvrta i peta faza - kompleks od još nekoliko bazena. Sve je već isprojektirano, dobivena je lokacijska dozvola, i građevinska će biti dobivena u rujnu. To je opsežan projekt koji će koštati negdje oko 170 milijuna kuna. Čeka se potpora europskih fondova da bi se tako ozbiljan projekt mogao realizirati.

Otvorenju je prisustvovao i župan KZŽ Željko Kolar i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

Domaćin Stubaka, načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak rekao je da je današnji dan jedan od najvećih dana novije povijesti Stubaka.  Načelnik se nada da će svi planovi biti ostvareni u što kraćem periodu i iskoristio je priliku te se zahvalio  svima koji su sudjelovali u ovome, od izvođača, projektanata, nadzora, Županije, a ovo je prekrasan poklon za Općinu Stubičke Toplice.

Tom prigodom je načelnik uručio umjetničku sliku dr. Davoru Gredičaku, ravnatelju SBST,  portret Maksimilijana Vrhovca, rad varaždinskog umjetnika Josipa Tkalčeca - Bečara koja je izrađena na tradicionalnoj Ljetnoj Likovnoj koloniji „Stubaki 2020.“, te kao trajna uspomena krasi općinski kalendar za 2021.g.

Na svečanom otvorenju nastupila je juniorska reprezentacija Hrvatske u sinkroniziranom plivanju, djevojke iz Kluba sinkroniziranog plivanja ŠASK iz Zagreba koja se priprema za Europsko juniorsko prvenstvo ove godine na Malti.

 

Kako do nas / Kontakt