15. MEMORIJALNI MEĐUNARODNI TURNIR "MIRKO ABRAMOVIĆ"

(49. međunarodno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždina u stolnom tenisu), Arena Varaždin, 8.-10.11.2019.  sa preko 450 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Prvi dan u petak Gracija Kačavenda zajedno sa Nevom Gojković iz Samobora osvaja 1. mjesto u ekipnom dijelu natjecanja u kategoriji mlađih kadetkinja. Cjelodnevno natjecanje koje je završilo oko 22 sata, dalo je pregršt neizvjesnih mečeva. U grupnoj fazi pobijedile su ekipu NTK Kema Puconci sa 3-2, pritom spašavajući meč loptu u odlučujućoj igri parova. Zatim pobjeđuju kombinaciju iz ŠD SU Novo Mesto i Dugo Selo 3-0. U polufinalu istim rezultatom pobjeđuju prvu ekipu Dugog Sela. Finale je donijelo meč protiv prve dvije igračice sa Hrvatske rang liste Brune i Victorie. Neva pobjeđuje Viki, a Bruna Graciju. Bruna zatim dobiva Nevu. Gracija u zadnjem pojedinačnom meču u 5 setu pobjeđuje Viki sa 12-10. Pobjednika turnira odlučivala je igra parova. Cure su izvukle zadnje atome snage i u dramatičnom meču dobivaju sa 3-2 u setovima i za ukupnu pobjedu od 3-2.

Drugog dana u subotu nastupila je Lorena Perendić u konkurenciji kadetkinja. Nažalost Lorena je imala pretešku skupinu za prolaz, te je završila natjecanje sa jednom pobjedom.

Trećeg dana u nedjelju imali smo 4 predstavnika u kategoriji mlađih kadeta. Tena Bartolić isto kao Lorena završava natjecanje sa jednom pobjedom u skupini. Luka Korman i Gracija Kačavenda prolaze skupine te budu zaustavljeni među 32 najbolja natjecatelja, treba istaknuti da je Gracija izgubila u neizvjesnom meču 2-3 u setovima od Austrijanke koja kasnije osvaja turnir.

Za najveće iznenađenje pobrinula se naša Barbara Ćuk koja turnir završava ulaskom među 8 najboljih. Barbara je skupinu završila kao prva pritom pobjedivši četvrtu igračicu Hrvatske. Poslije pobjeđuje dvije predstavnice iz Austrije da bi na kraju bila zaustavljena u četvrtini finala od odlične igračice iz Pule.

Kako do nas / Kontakt