2. Festival poezije „Nagrada Vesna Parun“ Stubičke Toplice 2019.

Festival se održava 21. i 22. 06. 2019. u Parku Matije Gupca u Stubičkim Toplicama.

21. 06. na pozornici ispred Glazbenog paviljona, gdje je hrvatske pjesnikinja Vesna Parun napisala svoje posljednje stihove, u 20.30 sati dramsku predstavu "Ja koja imam nevinije ruke" odigrat će hrvatska glumica Vesna Tominac Matačić. Prije toga, u 19.00 sati je promocija knjige Saše Muminovića "Od aprila do travnja",(Saša Muminović je član Uprave Slovensko-hrvatskog poslovnog kluba, koji je uz Udrugu "Modus Vivendi Stubaki" i suorganizator Festivala poezije).

22. 06. u 20 sati počinje pjesnička večer. Sudjeluje 30 pjesnika iz Hrvatske i dragi gosti, pjesnici iz Slovenije, te gosti glazbenici.

Svaki pjesnik se predstavlja s jednom autorskom pjesmom po vlastitom izboru.

Festival je to slobodnih formi;pjesnici svoje pjesme mogu sami govoriti, govoriti uz glazbenu pratnju (akustični instrumenti) ili svoju pjesmu interpretirati i pjevanjem;tematika je također slobodna.

Poseban stručni žiri, ocjenjivat će: kvalitetu stihova, interpretaciju i ukupan dojam nastupa.

Predsjednik žirija je pjesnik, književnik iz Zagreba, gospodin Ludwig Bauer, prošlogodišnji laureat 1. Festivala u St. Toplicama i ovogodišnji dobitnik državne nagrade  Republike Hrvatske "Vladimir Nazor" za književnost.

Na Festival pozivamo i drage prijatelje, gospodarstvenike slovensko-hrvatskog Poslovnog kluba koji će uz manifestaciju iz područja kulture, imati priliku sresti se i s gospodarstvenicima iz Krapinsko-zagorske županije, te slovensku veleposlanicu gospođu Smiljanu Knez sa suradnicima.

Kako do nas / Kontakt