Održana 25. obljetnica tradicionalnog Gljivarenja v Stubakima

„Gljivarenje v Stubakima“ je tradicionalna jesenska manifestacija TZO i Općine Stubičke Toplice koja je ove godine proslavila svoju 25. obljetnicu. Manifestacija je održana u Pili, 15. listopada gdje je okupila gljivare i zaljubljenike u prirodu te brojne udruge s područja Stubičkih Toplica i okolice.  

U realizaciju ovog projekta uključene su bile udruge s područja Stubičkih Toplica. Gljivarsko društvo „Blagva“, Lovačko društvo „Jazavac“, Planinarsko društvo „Stubaki“, Sportsko Ribolovno Društvo „Stubaki“, Udrugaveterana specijalne policije Domovinskog rata„Barun“, Udruga Hrvatska žena, OŠ Vladimir Bosnar St. Toplice, dječji vrtić „Zvirek“, DND, ostali subjekti s područja Stubičkih Toplica kao i ugostitelji  topličkog kraja. Priključila nam se također i Srednja škola Zabok iz Zaboka.

Načelnik Josip Beljak, povodom srebrnog pira manifestacije, podijelio je svim gore navedenim udrugama i sudionicima prigodne poklone.   

Za determinaciju gljiva kao i za stručno predavanje te upite zainteresiranih zadužen je bio g. Mladen Strižak, iz gljivarskog društva „Kamilo Blagaić“ iz Zagreba. Neizostavan dio Gljivarenja bila je ponuda domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta sa područja cijele Krapinsko-zagorske županije. 

Za glazbeni ugođaj je bio zadužen glazbeni sastav „Črleni lajbeki“ te glazbeni sastav „Kavaliri“ uz posebne gošće; Rajka Suhodolčana i Adama Končića. Također, već drugu godinu zaredom, nastupio je mađioničar Luka Vidović koji je svojim nastupom okupio velike i male.    

Za kraj zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije te svim posjetiteljima. 

Napomena: Fotografije s prikazom djece na web stranici Općine Stubičke Toplice dio su pedagoške dokumentacije i vlasništvo Općine Stubičke Toplice te Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice. Nije dopustivo preuzimanje fotografija s prikazom djece, a ukoliko želite preuzeti određene fotografije, molimo, kontaktirajte nas, rado ćemo Vam iste ustupiti.

Kako do nas / Kontakt