Akcija "Volim Hrvatsku"

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine nastavlja ekološko-edukativnu akciju pod nazivom «Volim Hrvatsku». Projekt «Volim Hrvatsku» dio je programa rada Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica za 2008. godinu čiji je cilj poticanje aktivnosti i sudjelovanje u programima zaštite okoliša. Akcijom se želi istaknuti očuvan hrvatski okoliš kao komparativnu prednost hrvatskog turizma, djelovanje na unapređenju elemenata turističkog proizvoda, te podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klima dobrodošlice.

Nositelj akcije je Glavni ured HTZ-a i sustav turističkih zajednica uz suradnju i koordinaciju: Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te lokalne uprave i samouprave.

Pod geslom «Više cvijeća - manje smeća» akcija će se održavati tijekom cijele godine, a glavne teme su: Uređenost, Čovjek - ključ uspjeha, Novi turistički proizvod te povijesna i turistička tradicija. U okviru akcije posebno će biti obilježen Dan planeta zemlje, 22. travnja, a planiraju se sveobuhvatne akcije čišćenja u svim krajevima Hrvatske.

Obilježavanje početka svih akcija započinje 14. ožujka 2008. sadnjom cvijeća u 10.00 sati u park šumi Adica u Vukovaru.

Za više informacija o samoj akciji pogledajte na stranicama Hrvatske turističke zajednice ili izravno na link: http://www.croatia.hr/Hrvatski/Home/VolimHrvatsku2008Kako do nas / Kontakt