Dodjela općinskih priznanja uz 27. travanj „Dan Općine Stubičke Toplice“ uz prigodno predstavljanje monografije Viktor Šipek i prigodni kulturni program održan u muzičkom paviljonu Specijalne bolnice Stubičke Toplice, 10. svibnja 2021. g.

Cjelokupni program započeo je u 19,00 sati u muzičkom paviljonu SBST.

Na samom početku gostima i uvaženim dobitnicima priznanja obratio se načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak, u glazbenom dijelu nastupili su duo Mirela & Vladek dok je cjelokupni program vodila Senka Susović.

Nakon obraćanja načelnika, kratki osvrt na Prvu kiparsku radionicu „Stubaki 2021.“ i Likovnu koloniju „Stubaki 2020.“ dao je Sašo Petroševski Novak, predsjednik Likovne udruge Likora iz Stubaka, uz nažalost jednu tužnu vijest da nas je prije mjesec dana prerano napustio jedan od dugogodišnjih slikarskih prijatelja iz Jastrebarskog; naime akademski umjetnik Nikola Novosel koji se je otpočetka sudjelovao na tradicionalnim ljetnim likovnim kolonijama u Stubakima preminuo je od posljedica korone.

Općinska priznanja su zajednički dodijelili načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak i zamjenica načelnika Anica Benger.

Ovogodišnji dobitnici su redom kako slijedi prema odluci

Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice o dodjeli priznanja Općine Stubičke Toplice donesenoj na 37. sjednici održanoj dana 17. ožujka  2021. godine:

-              Dodjeljuje se ZAHVALNICA Općine Stubičke Toplice:      

-              LORENI PERENDIĆ I LUKI KORMANU

-              osvajačima medalja na državnim natjecanjima u stolnom tenisu od čega posebno treba istaknuti Lorenino dvostruko treće mjesto na državnom turniru u Rijeci u kategorijama juniorki i kadetkinja te Luku kao najboljeg mlađeg kadeta u županiji te redovitog osvajača postolja na regionalnim turnirima središnje Hrvatske.   

-              DAVORKI MAČEK

-              učiteljici razredne nastave u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice koja svojim dugogodišnjim trudom, angažmanom i nesebičnošću uvelike doprinosi razvoju škole i zajednice radom na nizu projekata koji su pohvaljivani i nagrađivani na nivou općine, županije, ali i šire.

-              BLANKI DOKO

-              stručnoj suradnici knjižničarki u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice koja svojim trudom i radom na brojnim projektima, prepoznatim u županiji, a i šire, kao i svojim dosadašnjim entuzijastičnim radom s djecom, uvelike promovira Općinu Stubičke Toplice.

-              MARINU LEŠU

-              koji svojim iako kratkotrajnim djelovanjem, postiže značajne rezultate te zaslužuje sve pohvale za rad i trud, kao i ulaganje u sport te promociju Stubaka i Hrvatskog zagorja.

Ujedno čestitamo na sjajnoj  vožnji na tradicionalnoj „Nagradi Stubičke Toplice“ i osvojenom sjajnom trećem mjestu među velikom konkurencijom.

-              Dodjeljuje se POVELJA Općine Stubičke Toplice:  

-              TENI BARTOLIĆ, BARBARI ĆUK I GRACIJI KAČAVENDA

-              za postignute iznimne sportske rezultate u stolnom tenisu od kojih posebno treba istaknuti osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje ekipno. Gracija se posebno istakla osvajanjem brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske u igri parova, kao i trećim mjestom na državnom turniru u Krapini, odnosno trećim mjestom na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Savudriji u kategoriji kadetkinja. Barbara se istakla osvajanjem drugog mjesta na državnoj završnici Sportskih igara mladih u Savudriji u kategoriji mlađih kadetkinja.

-               Dodjeljuje se Plaketa Općine Stubičke Toplice:

-              STOLNOTENISKOM KLUBU STUBAKI

-              za kvalitetnu promociju Općine Stubičke Toplice kroz dugogodišnje sportske uspjehe od kojih posebno treba istaknuti osvajanje najsjajnijih odličja na zadnjem prvenstvu Hrvatske u ekipnoj kategoriji Mlađih kadetkinja. Zahvaljujući tom uspjehu ženska ekipa Stolnoteniskog kluba Stubaki proglašena je drugom najboljom ekipom u Krapinsko-zagorskoj županiji u konkurenciji svih sportova za 2020. godinu.

-              DARIU ŠAMECU

-              za 25 godina neprekidnog natjecanja u svim disciplinama auto i karting sporta od čega posebno treba istaknuti 2020. sezonu koju je završio kao prvak Hrvatske u rallyju u klasi 3 i kao 5. u generalnom prvenstvu Hrvatske te je postigao povijesno nezapamćeni uspjeh u automobilizmu na području Hrvatskog zagorja.

Na kulturno umjetničkoj večeri dodijeljena je i  Povelja Krapinsko-zagorske županije koja se dodjeljuje gospođi Barici Zrinščak, naime povelja nažalost nije dodijeljena u 2020. godini zbog nesretne korone i to je bila prva godina kada se nije svečano obilježio „27.travanj“ – Dan Općine Stubičke Toplice.

Gđa. Barica Zrinščak je bila dugogodišnja predsjednica „Udruge Hrvatska žena“, živi dugi niz godina sa obitelji u Stubakima. Gledajući iz današnje perspektive možemo reći da se „Hrvatska žena“, kao najstarija udruga naše Općine, zahvaljujući velikom entuzijazmu gđe. Barice afirmirala u uspješnog partnera naše Općine.

Provedbom raznolikih aktivnosti i brojnih projekata postala je kvalitetan suradnik u kreiranju kulturnog života lokalne zajednice. Gđa Zrinščak je ekološki osvještena osoba, marljiva čuvarica tradicijske baštine, vrlo duhovna osoba koja je uvijek davala nesebičnu podršku za najpotrebitije u našem mjestu.

Nakon dodijele općinskih priznanja slijedila je prezentacija monografije Viktora Šipeka koju su zajednički održale Vlatka Filipčić Maligec, ravnateljica MHZ Gornja Stubica, te Nadica Jagarčec i Željka Čorak članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Cjelokupno druženje zaljubljenika u umjetnost završilo je spektakularnim vatrometom.

 

Kako do nas / Kontakt