HODOČAŠĆE U VOĆIN PRIGODOM 30. GODIŠNJICE STRADANJA

U ponedjeljak 13. prosinca 2021., na tridesetu obljetnicu voćinskih žrtava i razaranja Gospinog svetišta, članovi udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije učestvovali su na 13. hodočašću u Voćinu koje je i ove godine organizirala Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj organizirano je pod geslom „Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi“.

Tijekom procesije članovi udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije u dogovoru sa organizatorom hodočašća već 9. put na prilazu spomen obilježju u centru Voćina zapalili su 47. elektronskih lampiona u spomen na ubijene civile i hrvatske branitelje.

Po završetku svete mise u centru Voćina delegacije predsjednika, Vlade i Sabora RH, županije Vitovitićko-podravske, gradova i općina te braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske  položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na civilne i vojne žrtve Voćinske tragedije.

Kako do nas / Kontakt