Investicijski projekt Općine Stubičke Toplice - uređenje Općinske knjižnice Stubičke Toplice

U četvrtak 22.03. otvorena je nova narodna knjižnica u Stubičkim Toplicama, a već 23. ožujka započela je i s radom. Otvorenju su prisustvovali mještani Stubičkih Toplica, brojni donatori, predstavnici drugih knjižnica, županije Krapinsko-zagorske te susjednih gradova i općina i drugih radnih tijela. Nakon blagoslova prostora i prigodnih govora svečanost su uveličala i djeca iz zbora OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice.

U travnju 2017. godine imenovan je privremeni ravnatelj koji je uspostavio sve radnje kako bi prostor zaživio kao prostor knjižnice.

Nabavljena je dodatna oprema neophodna za rad knjižnice, kao što su knjižnični program, klupe i police za dječji kutak, računala za korisnike te drugi sitni inventar.

Nabavljene knjige obrađene su prema pravilima struke te se nastavila nabava knjiga za popunjavanje knjižničnog fonda.

Nabavljene knjige pristigle su uglavnom donacijama građana te donacijama knjižnica s područja Županije, ali i knjižnica iz cijele Hrvatske. Tijekom 2017. godine obrađena je sva nabavljena građa te su se krajem godine stvorili optimalni uvjeti za otvaranje prostora knjižnice.

Knjižnica s početkom 2018. godine broji oko 4200 jedinica knjižnične građe od čega je oko 600 za djecu i mlade, a trenutno je na obradi još oko 2000 knjiga.

Do sada je preostao postupak registracije knjižnice kao pravne osobe, što se očekuje tijekom veljače 2018. godine, a nakon toga bi uslijedilo i otvorenje knjižnice.

Općinska knjižnica Stubičke Toplice - u osnivanju, ušla je u sustav financiranja Ministarstva kulture za 2018. godinu što omogućuje nabavu nove i aktualne knjižnične građe.

U studenom ove godine završen je projekt adaptacije i opremanja Kulturnog centra u Stubičkim Toplicama.

U samom prostoru izvršeni su građevinski radovi demontaže unutarnje stolarije te bravarskih prozora i ostakljenih stijena kao i postojećeg tepisona i pločica.

Velika bravarska ostakljena stijena zamijenjena je prozorima od PE profila i stijenom sa zidićem, uređeno je pročelje (ulaz u prostor), izvršeno je bojanje zidova. Izvršena je horizontalna hidro i toplinska izolacija na podu i zidovima. Pod je presvučen novim laminatom. Postavljen je sustav protuprovale i videonadzora. Također je uređeno ulazno pročelje. Kompletno su renovirani sanitarni prostori.

Po završetku građevinsko-obrtničkih radova prostor je opremljen policama, stolovima i stolicama.

U studenom 2016. godine sklopljen je prvi ugovor o nabavi knjiga u vrijednosti 60.000,00 kuna.

Projekt ADAPTACIJA I OPREMANJE KULTURNOG CENTRA STUBIČKE TOPLICE sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture po Pozivu za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2016. godinu. Sukladno Ugovoru o korištenju sredstava Ministarstva i dodatku tog ugovora, Ministarstvo je osiguralo 350.000,00 kuna za ovaj projekt. Ukupna cijena izvršenih radova je 554.059,21 kunu. 

Kako do nas / Kontakt