Obnova povijesne zgrade Maksimilijan i predstojeći projekt uređenja hidroterapije i wellnessa 

U zaštićenoj kulturno - povijesnoj građevini, 200 godina staroj zgradi Maksimilijana, adaptiranoj sukladno visokim kriterijima zdravstvenog turizma, 13. rujna 2012. godine svečano je obilježen završetak dijela radova rekonstrukcije i najavljen početak velikog investicijskog projekta - uređenja hidroterapije i wellnessa.

Zahvaljujući dobrom poslovanju, usprkos recesiji, Specijalna bolnica Stubičke Toplice krenula je u obnovu objekata povijesne jezgre, koje je prije 200 godina izgradio zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac. Nakon uređenja novog odjela u starom dijelu zgrade Maksimilijan gdje je kvaliteta smještaja dignuta za razinu četiri zvjezdice, a u što je bolnica uložila 3 milijuna kuna vlastitih sredstava, krenulo se u projekt rekonstrukcije krovišta na zgradi Maksimilijana iznad bazena i dvorišnoj zgradi. Uspješno je realizirano unutarnje uređenje prvog kata iznad bazena gdje se nalazi reprezentativan restoran za privatne goste.

Nadalje, ravnatelj Specijalne bolnice dr.Davor Gredičak najavio je početak realizacije velikog investicijskog projekta uređenja hidroterapije i wellnessa. Investicija je vrijedna 8,5 milijuna kuna, a financirat će se kreditom Zagrebačke banke prema programu HBOR-a uz otplatu tijekom 10 godina iz decentraliziranog novca KZŽ-e. Radi se o 600 m² novog prostora gdje će biti smještene kade, podvodne masaže, jacuzzi, saune te ostali wellness sadržaji. Ti sadržaji služit će u terapijske svrhe pacijenata bolnice, ali isto tako i kao nadopuna sadržaja privatnim pacijentima u popodnevnim satima. Time će se ukupna ponuda bolnice dići na znatno višu razinu kako bi se na taj način mogli pojaviti na velikom europskom tržištu medicinskog turizma.

Na uspješno realiziranim projektima i razvojnim planovima Specijalnoj bolnici čestitali su načelnik Općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar, županica Sonja Borovčak, a uređeni prostor i predstojeće investicije je blagoslovio velečasni Dragutin Bosnar.

Kako do nas / Kontakt