Potpisani ugovori o dodjeli stipendija Općine Stubičke Toplice

Općina Stubičke Toplice raspisala je  10. studenog 2016. godine natječaj za dodjelu 29 učeničkih stipendija i 20 studentskih stipendija, u školskoj, odnosno akademskoj godini 2016/2017.

Stipendiranje učenika i studenata ostvaruje se po osnovi uspjeha u školovanju, socijalno-materijalnog statusa te prioritetnih zanimanja od interesa za Općinu Stubičke Toplice.

Na natječaj je pristiglo 26 prijava za dodjelu učeničkih stipendija i 24 prijave za dodjelu studentskih stipendija.

Zaprimljene zahtjeve razmatralo je Radno tijelo za socijalnu problematiku i školstvo Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice, te izvršilo bodovanje i na temelju izvršenog bodovanja sastavilo Redoslijednu listu koju je uputilo načelniku Općine Stubičke Toplice na usvajanje. Načelnik Općine Stubičke Toplice, gospodin Vladimir Bosnar, usvojio je Redoslijednu listu kakvu mu je predložilo Radno tijelo, obzirom da je  zbog manjeg broja učeničkih stipendija bilo moguće odobriti više studentskih stipendija.

Odobrene su 23 učeničke stipendije u iznosu od 250,00 kuna i 23 studentske stipendije u iznosu od 450,00 kuna.

Ove školske, odnosno akademske godine za prioritetna zanimanja, kojih nedostaje na području naše Županije, školuje se osmero  studenata te jedan učenik. Učenici i studenti koji se školuju za zanimanje od prioritetnog interesa ostvaruju pravo prvenstva na Redoslijednoj listi.

U tijeku je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa roditeljima, učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Isplata stipendija započeti će po potpisu svih ugovora, a stipendisti Općine Stubičke Toplice dobivati će stipendiju mjesečno, do zaključno mjeseca svibnja 2017. godine.

Kako do nas / Kontakt