Prve isplate sredstava za financiranje programa i projekata udruga

Dana 28. ožujka 2017. godine potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga koje djeluju na području općine Stubičke Toplice.

Ukupni iznos sredstava za projekte udruga koje djeluju na područjima sporta, kulture, zaštite okoliša, promicanja ljudskih prava i socijalne skrbi, koji će se isplatiti u 2017. godini iznosi 145.000,00 kuna.

Kao i svake godine, sve udruge kojima su dodijeljena sredstva se uključuju u projekte Općine te svojim djelovanjem doprinose njezinom razvitku i u konačnici djeluju za opće dobro.

Ovi novci će omogućiti Taekwondo klubu „Kapelščak“ nastavak rada sa djecom, koja su naša budućnost i iznimno je važno u njihovoj najranijoj dobi učiti ih ne samo da se bave sportom radi zdravlja, nego i razvijati kod njih  karakterne osobine discipline, borbenosti, poštenja, točnosti i skromnosti, na čemu se u biti bazira ovaj sport – rekao je licencirani trener Kluba, dr. vet. med. Željko Javoršćak.

Za poticanje rada udruga u svakom općinskom proračunu moraju se naći sredstva. Udruge se uvijek bave nečim korisnim za društvo: bilo da pomažu ljudima u nevolji, bilo da se bave zaštitom okoliša ili unapređenjem zdravlja ili brinu za kulturni život zajednice. One potiču okupljanje ljudi, prijateljstvo, dobre međususjedske odnose i samim time ispunjavaju svoju svrhu u društvu, zaključio je predsjednik Općinskog vijeća, gospodin Stjepan Sokač.

Svim udrugama i korisnicima njihovih projekata želimo puno uspjeha u radu!

Kako do nas / Kontakt