Sadnja stabala u Parku Maksimilijana Vrhovca povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

 

Povodom Dana planeta Zemlje, 22. travnja, učenici 2. a i 3. a razreda Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice posadili su nekoliko stabala u lokalnoj zajednici. U pratnji učiteljica Martine Drempetić, Lee Munđer i Davorke Maček te ravnateljice Brigitte Gmaz okupili su se u središnjem mjesnom Parku Maksimilijana Vrhovca gdje ih je spremno dočekao načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

U razgovoru o održivosti, uz stručno vodstvo i detaljne upute Hortikulture Fergec, u timskom duhu posadili su stabla albicije, američkog likvidambara, crvenog hrasta i američkog tulipanovca. Omiljena toplička destinacija za druženje i uživanje u prirodnoj i kulturnoj baštini sada je bogatija je za četiri vrste stabala. Za nekoliko godina zahvalno će pružati hlad i biti sigurno mjesto različitim biljnim i životinjskim vrstama. Privlačit će posjetitelje na odmor i činiti život Topličana podno Medvednice još ugodnijim. To je ta neraskidiva povezanost prirode i ljudi.

Svjetske ustanove i udruge čije je djelatnost vezana uz ekologiju i održivost svake godine poručuju da je najefikasnije obilježavanje Dana planeta Zemlje kad se posadi drveće. Stubičke Toplice međugeneracijski su djelovale upravo u tom smjeru.

Autor teksta: Blanka Doko

Kako do nas / Kontakt