Simbolične instalacije u Parku Vladimira Bosnara u Stubakima

Dragi mještani i posjetitelji Stubaka, s obzirom na dugotrajnu situaciju s globalnom epidemijom COVID 19,

Turistička zajednica u suradnji sa Općinom Stubičke Toplice u Parku Vladimira Bosnara postavila je dvije instalacije koje označavaju dvije najposjećenije manifestacije koje nažalost ove godine nisu mogle biti realizirane.

Prva instalacija postavljena je tijekom mjeseca rujna, a djelo je topličkog umjetnika Saše Petroševski Novak, voditelja likovne udruge Likora iz Stubičkih Toplica.

Osmišljena je na način da je izrađena od stakla, a umjetnik je sam oslikao plohu kojom su označena početna slova Malog uličnog festivala. Konstrukciju instalacije koja svijetli u večernjim satima izradila je firma Hortor iz Stubičkih Toplica.

U svijetu današnjih društvenih mreža i objavljivanja raznih statusa,  ideja je autora da posjetitelji Stubaka, ali i mještani mjesta u šetnji Toplicama mogu ujedno i prezentirati Mali ulični festival, slikajući se pokraj instalacije, iako MUF nije realiziran ove godine.

Druga instalacija je djelo I.M.L. obrta za izradu drvenih igračaka, a predstavlja veliki vrganj, u kojem se djeca mogu i igrati. Ideja topličkog vrganja je bila inicijalno zamišljena da će se prezentirati na tradicionalnoj jesenskoj manifestaciji „Gljivarenje v Stubakima“, no nažalost i ovog puta je organizator bio primoran otkazati događanje.

Kako do nas / Kontakt