Tradicionalna brdska utrka „27. Nagrada Stubičkih Toplica“, 09. svibnja 2021.

Za ljubitelje oktanskog sporta nakon izvrsno odrađenog WRC-a koji je ove godine zasigurno bio jedan od najvećih sportskih događaja ne samo na području Hrvatske, a dio utrke je upravo vožen kroz područje Sljemena i Stubaka;

auto moto ljubitelji mogli su i ove godine uz epidemiološke mjere kojima se prilagodio organizator Auto klub „Ina Delta“ pratiti tradicionalnu utrku Nagrada Stubičkih Toplica.

Dugogodišnji suorganizator je svakako Općina Stubičke Toplice.

Vrlo važno je spomenuti da je ova nagrada prije dvije godine na 25. obljetnici bila u čast tj. In memoriam „Vladimir Bosnar“ koji je uz Općinu Stubičke Toplice, komunalne djelatnike, dobrovoljna vatrogasna društva Pila i Strmec Stubički, tadašnji auto klub „Stubaki“ i brdo entuzijasta pokrenuo cjelokupnu brdsku auto utrku i postavio Stubake na kartu oktanskog sporta; tijekom godina ova utrka se u pravilu odvijala na prostoru Stubaka prvi vikend u mjesecu rujnu.

Ove godine nažalost, u uvodnom dijelu održala se i minuta šutnje, za sve preminule organizatore i dionike brdske utrke „Nagrada Stubičkih Toplica“, a posebno inicijatora organizacije i prvog direktora, gospodina Slobodana Pavlovića, dugogodišnjeg suorganizatora gospodina Vladimira Bosnara, načelnika Općine Stubičke Toplice, gospodina Milana Bandića gradonačelnika grada Zagreba koji je dao veliki doprinos na uređenju staze, a posebno gospodina Berislava Čegelja, dugogodišnjeg predsjednika Organizacijskog odbora, glavnog tajnika i predsjednik AK INA delta.

U sklopu ceremonije otvaranja utrke svi natjecatelji i službe sigurnosti su na svojim vozilima uključili sirena kao posljednji pozdrav Berislavu Čegelju -  koji je preminuo prošle godine, a načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak, uz prigodni poklon monografiju Viktora Šipeka i buket cvijeća zahvalio se supruzi pokojnog Berislava Buce Čegelja, te joj uručio plaketu koju je Općina Stubičke Toplice dodijelila Berislavu Čegelju - Buci, posthumno za kvalitetnu promociju Općine Stubičke Toplice kroz dugogodišnju uspješnu organizaciju Međunarodne brdske auto utrke „Nagrada Stubičkih Toplica“,entuzijazam u auto-moto sportu i nemjerljiv doprinos u organizaciji sportskih manifestacija. Nakon dodjele plakete načelnik Općine Stubičke Toplice, zaželio je svim natjecateljima dobre rezultate i neka pobijedi najbrži i najspretniji na zavojima podno Medvednice.

Nagrada Stubičkih Toplica je i ove godine održana pod pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, koji je startnom zastavicom i dao znak za start prvog natjecateljskog vozila.

Start utrke je pratila i prva predsjednica Autokluba Ina Delta 93-godišnja Anka Špiljak.

Sveukupno je bilo prijavljeno 70 vozača, a Općina Stubičke Toplice posebno je ponosna na osvojenom 3. mjestu Marina Leša, među velikom konkurencijom u svojoj klasi među 16 natjecatelja, koji svojim auto moto rezultatima čini promociju Stubaka i Hrvatskog zagorja.

Svakako moramo napomenuti i izvrsnu vožnju mladog Renata Zebeca kojemu je ovo bila ujedno i prva službena vožnja i osvojeno treće mjesto u svojoj kategoriji.

Kako do nas / Kontakt