U Specijalnoj bolnici novi prostori za fizikalne terapije

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice otvoreni su novouređeni prostori za fizikalnu terapiju te je ujedno obilježen i završetak projekta zamjene vanjske stolarije 3. kata i sanacije fasade na odjelu neurologije.

Radovi unutarnjeg uređenja prostora fizikalnih terapija u zgradi Maksimilijan iznosili su 621.000 kuna, a uređenje je financirano sredstvima za decentralizirane funkcije u zdravstvu KZŽ u iznosu od 300.000 kuna, dok je ostatak Bolnica financirala sama. Troškovi opremanja prostora fizikalnih terapija iznosili su 385.000 kuna, za što je Bolnica također izdvojila vlastita sredstva, dok su radovi na zamjeni vanjske stolarije trećeg kata i sanacija ovojnice odjela neurologije iznosili 526.000 kuna, a sufinancirao ih je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 284.000 kuna - navodi ravnatelj dr.Davor Gredičak.

KZŽ je od 2007.g. u Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice investirala 35 mil. kuna. Ova bolnica ima perspektivu - od 235 kreveta, 150 ih je na ugovor s HZZO-om, dok je ostatak na tržištu. Zahvaljujući ovoj, ali i drugim zdravstvenim ustanovama, Zagorje ima snagu postati nositeljem medicinskog turizma u Hrvatskoj - rekao je župan Željko Kolar. Na svečanosti otvorenja, 04. rujna 2015.g., bili su i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar te ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja županije.

Kako do nas / Kontakt