WRC Hrvatska /Rally FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP/ 22.-25.04.2021.

WRC HRVATSKA je bila sjajan domaćin najboljim reli posadama svijeta. Najpoznatiji reli vozači današnjice u protekla tri dana na Croatia Rallyju skupljali su bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC). Hrvatska etapa vozila se po 300 kilometara brzinskih ispita na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

Croatia Rally najveća je utrka ikada održana u Hrvatskoj te jedna od najvećih sportskih manifestacija u hrvatskoj povijesti. U Zagrebu je boravilo 1.200 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja, a događaj je online i uživo  pratilo oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa.

Jedan dio elitnog brzinca u nedjelju 25. travnja se odvijao i na području Općine Stubičke Toplice na Sljemenskoj cesti sa ciljem u Pili. Svojim dolaskom utrku na Sljemenu upriličio je i predsjednik FIA-e, Jean Todt; tom prigodom domaćin je bio načelnik Općine Stubičke Toplice, Josip Beljak, zamjenica načelnika Anica Benger, te ostali suradnici poštivajući epidemiološke mjere. Jean Todt je bio oduševljen viđenim na Sljemenu, također je zajedno sa načelnikom obavio i kratki razgled Fakultetskog dobra, te su mu uručeni prigodni pokloni, a jedan dio svog izložbenog programa i unikatnih tradicijskih radova prikazala mu je i Udruga Hrvatska žena Stubičke Toplice.

Sébastien Ogier i Julien Ingrassia 25. travnja su ušli u povijest pobjedom na Croatia Rallyju koji se po prvi put vozio u sustavu FIA Svjetskog prvenstva u reliju. Nakon uzbudljivog završetka prvog Croatia Rallyja u Kumrovcu su dodijeljeni pehari u svim kategorijama. Pobjedničkoj posadi Ogier/Ingrassia pehar je dodijelio predsjednik FIA-e, Jean Todt, drugoplasiranoj momčadi Evans/Martin pehar je uručila Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, a trećoj najbržoj posadi Neuville/Wydaeghe pehar je dodijelio predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Davorin Štetner.

Slika iz Hrvatske obišla svijet - Croatia Rally se gledao live u 150 zemalja širom svijeta.

Kako do nas / Kontakt