Započeli radovi strojnog čišćenja terena kao priprema za predstojeću izgradnju Zdravstveno - turističkog centra Stubaki 

U prostornom obuhvatu Detaljnog plana uređenja Zona zdravstvenog turizma, investitor Stubaki d.d., započeo je sa radovima strojnog čišćenja zaraslog terena, kao priprema za predstojeću gradnju objekata.

Prema viziji predsjednika uprave Sunce Koncerna d.d. Jake Andabaka, koncept na temelju kojeg je izrađen novi DPU, osim Specijalne bolnice sastoji se od tri hotela: jednog s pet i dva s četiri zvjezdice, wellness centra i impozantnog aqua parka. Najveći Grand spa hotel bit će kapaciteta 450 ležajeva. Hotel „Stubaki“ i hotel „Maksimilijan“ imat će 250 ležajeva. Na ulaznom dijelu kompleksa nalazila bi se Specijalna bolnica. Sve zajedno povezivala bi prometnica s biciklističkom i pješačkom stazom te parkiralištima.

Budući Zdravstveno - turistički centar protezat će se na prostoru od 14,5 hektara. Svi objekti u kompleksu korespondirati će s prostorom u kojem se nalaze i u kojem će usprkos obimnoj gradnji prevladavati oaza zelenila.

Procijenjuje se da je projekt Zdravstveno - turističkog centra „Stubaki“ vrijedan cca. 105 mil.eura, a sve navedeno Stubičkim Toplicama i mnogo široj regiji donosi značajan prosperitet u turizmu, kao najvažnijoj grani gospodarstva na ovom prostoru te zapošljavanje cca. 500 osoba.

[slike1,2]

[slike3,4]

Kako do nas / Kontakt