Završeni radovi na sanaciji klizišta u Zagorskoj ulici

Početkom mjeseca rujna završeni su radovi na sanaciji klizišta u Zagorskoj ulici u Stubičkim Toplicama.

Općina Stubičke Toplice je financirala projektnu dokumentaciju za klizište, dok su radove financirale Hrvatske ceste. Radove je izvodilo trgovačko društvo Zagorje gradnja d.o.o. iz Zagreba. Općina Stubičke Toplice je tijekom 2016. i 2017. godine u više navrata tražila početak radova, zbog opasnosti od štete za kuće koje se nalaze u toj ulici, i koje su već teško oštećene.

Kretanje površinskog sloja zemlje zaustavljeno je nabijanjem i zatezanjem 56 pilota i 54 sidra na 13 metara dubine, što ukazuje na složenost područja klizišta. Najveći problem kod sanacije, osim izvedbe obzirom da se radi o brdovitom terenu, bile su oštećene plinske, vodovodne, električne i telekomunikacijske instalacije. U tom području se uključila Općina te su za vrijeme ljetnih mjeseci stanovnicima koji su ostali bez opskrbe plinom, izvršeni radovi na njihovim uređajima kako bi mogli koristiti plinske boce. 

Općina Stubičke Toplice sanirala je i dio ceste koji su oštetili teški kamioni za vrijeme izvođenja radova te je taj dio presvučen novim asfaltom. 

Kako do nas / Kontakt