Dječji vrtić "Zvirek" Stubičke Toplice

Mlinarska cesta 34,

49244 Stubičke Toplice

Ravnateljica: Kristina Ljubić

• Kontakti:

Centrala i tajništvo:  049/283-355

Ravnateljica:  049/283-301

Fax:  049/283-305

Mob.  ravnateljica:  091/283-3550

Mob. računovodstvo: 091/283-3552

e-mail: djecji.vrtic-zvirek@kr.t-com.hr

web: dv-zvirek.hr

Uz obilježavanje „27. travnja 2010.g. - Dana Općine“ svečano je otvoren Dječji vrtić Zvirek, jedan od najvećih investicijskih projekata Općine Stubičke Toplice. Zvirek je smješten na sjevernom dijelu općine Stubičke Toplice, na lokaciji pored Osnovne škole, okružen živopisnim krajolikom. Prostor je to Parka prirode Medvednica i lijepih vidika prema povijesnim brdima Kamenjaku, Kapelščaku te Sljemenu.

Mališani Zvireka ponosno su, godinu dana nakon otvorenja vrtića, 20.05.2011.g. podigli Zelenu zastavu, te je time vrtić službeno postao dio međunarodne obitelji Eko - škola.


Općina Stubičke Toplice kao glavni investitor uz Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, realizirala je ovaj kapitalni projekt vrijednosti preko 6.000.000,00 kuna u doba nezaobilaznih riječi recesija i kriza. Radost je mališana i ponos mještana što djeca Stubaka pohađaju vrtić u svojem mjestu. Osnivanjem Osnovne škole i Dječjeg vrtića u Stubičkim Toplicama roditeljima je olakšan predškolski i osnovnoškolski odgoj djece.

Izgradnjom objekta dobivena je impresivna građevina zamišljena kao jezgra u obliku osmerokuta oko koje se kao krakovi šire prostori odjeljenja za grupe vrtića - ukupno šest odjeljenja i dva trakta sa pratećim i pomoćnim sadržajima. Objekt vrtića površine je preko 1000 m2.

Svako odjeljenje za jednu grupu sastoji se od sanitarija, garderobe, dnevnog boravka i natkrivene terase. Ukupna površina svih prostora za jednu grupu je 86,0 m2 BP.

Dnevni boravak za jednu grupu je neto površine 48,0 m2, gdje je organiziran prostor za spavanje, blagovanje i igru. Pripadajuća natkrivena terasa površine je 17,0 m2. Dva odjeljenja previđena su za korisnike jasličkog uzrasta.

U kompleksu je izgrađen zajednički centralni prostor, površine 75,0 m2, adekvatan za priredbe i veća događanja koja se često upriličuju u vrtiću. Ovaj prostor, visine 4,5 do 6,5 m, otvoren je gotovo do visine krova. Prostoru je osigurano prirodno osvjetljenje i provjetravanje preko kupola od plexi stakla na krovu.

U dva posebna odjela kompleksa dobiveni su pomoćni sadržaji vrtića: prostor kuhinje sa ostavom i sanitarijama te garderobom, prostori odgajatelja i ravnatelja sa sanitarijama i garderobom, prostori računovodstva i uprave na dijelu prvog kata, prostori zdravstvenog osoblja sa izolacijom i sanitarijama, prostor za pomoćno osoblje sa sanitarijama i garderobom, prostori spremišta i kotlovnica, te prostori za odlaganje kućnog otpada.

Također je izgrađena prilazna cesta vrtićuparkirališta i kreativno uređen okoliš. Ispred vrtića izgrađeno je kvalitetno dječje igralište.

Unutarnje opremanje vrtića izvršeno je visokokvalitetnim namještajem koji izgledom i bojama u svakoj sobi stvara toplinu i ugodan boravak. Prostor svake sobe podijeljen je u centre aktivnosti:

 • centar za dramske i obiteljske igre
 • centar za građenje i konstruiranje
 • centar za početno čitanje i pisanje
 • centar za stolne didaktičke i manipulativne aktivnosti
 • centar za umjetnost (likovno, glazbeno i stvaralaštvo pokretom)

Svaki centar osigurava dovoljno prostora za igru u paru i u maloj grupi djece, te nudi mogućnost nadogradnje i promjene. Centri se mogu nadovezivati jedan na drugog.

Svaka soba dnevnog boravka nudi materijale i igračke primjerene razvojnim, ali i individualnim mogućnostima djece, uvažavajući dob, tempo razvoja i interese.

Cilj odgojno - obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Zvirek je da svako dijete:

 • živi u sigurnom, zdravom i poticajnom okruženju
 • rado dolazi u vrtić i jaslice
 • stekne prijatelje i ostvaruje kvalitetne socijalne kontakte
 • kroz igru stječe nova znanja, iskustva i vještine
 • postane samostalno u brizi za sebe i u odnosu prema drugima
 • usvoji vlastita prava, prava drugih, odgovornost
 • izražava i proširuje svoje interese
 • slobodno se i kreativno izražava
 • veseli se sudjelujući u obilježavanju tradicijskih blagdana i svečanosti
 • ostvari s roditeljima kvalitetne odnose ispunjene povjerenjem 

Kvalitetan tim djelatnika i djece Zvireka usmjeren je na aktivno sudjelovanju u raznim ekološkim i tradicijskim projektimanatječajima na županijskoj i državnoj razini, te je vrtić dobitnik niza prestižnih priznanja i nagrada. 

O aktivnostima i događanjima u Dječjem vrtiću "Zvirek" saznajte više nawww.dv-zvirek.hr!

Napomena: Fotografije prikazane na web stranici www.stubicketoplice.hr dio su pedagoške dokumentacije Dječjeg vrtića „Zvirek“ - Stubičke Toplice. Roditelji, korisnici Dječjeg vrtića „Zvirek“ suglasni su sa fotografiranjem djece u svrhu odgojno - obrazovnog rada vrtića. Tekstovi i foto - dokumentacija na stranici www.stubicketoplice.hr, vlasništvo su Dječjeg vrtića „Zvirek“ i Općine Stubičke Toplice i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja. Ukoliko želite preuzeti određene fotografije ili sadržaje, molimo, kontaktirajte nas.

Kako do nas / Kontakt