1. Festival poezije u Stubičkim Toplicama

Dvadeset i osam neafirmiranih, ali i poznatih i priznatih pjesnika iz Krapinsko – zagorske županije te iz drugih dijelova Hrvatske, okupilo se i nastupilo na Prvom festivalu poezije, koji je održan 23. lipnja u Stubičkim Toplicama. U prekrasnom ambijentu u Paviljonu Matije Gupca, ispred Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, pred dvjestotinjak posjetitelja, pjesnici su interpretirali svoja autorska djela, boreći se tako za nagradu ''Vesna Parun''. Festival je bio otvorenog tipa, odnosno slobodne forme i interpretacije, pa su mnogi pjesnici svoje pjesme i pjevali. Žiri na čelu s bivšim predsjednikom društva Hrvatskih književnika Borbenom Vladovićem, je ipak odlučio prvu nagradu, skulpturu ''Ruke'' koje je, prema Paruničinoj najpoznatijoj pjesmi izradio akademski kipar Ivan Tuđa, dodijeliti Ludwigu Baueru iz Zagreba.

Osim brojnih renomiranih pjesnika, Festival je dao priliku i onim neafirmiranima da se pokažu u najboljem svjetlu, pa je tako bilo, osim na standardnom, pjesama i na kajkavskom narječju te raznih tematika. U glazbenom dijelu Festivala nastupila je glazbenica Josipa Lončar uz pratnju grupe ''Strangers in the night'' te trio Jurica Grakalić, Krunoslav Gospodarić i Matija Vuković, izvodeći klasičnu glazbu Liszta i Bacha.

Organizirator Festivala bila je Udruga ''Modus Vivendi Stubaki'', a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Pogledajte galeriju fotografija!

Kako do nas / Kontakt