24. Tradicionalno "Gljivarenje v Stubakima"

„Gljivarenje v Stubakima“ je tradicionalna jesenska manifestacija TZO i Općine Stubičke Toplice koja je ove godine proslavila svoju 24. obljetnicu. Manifestacija je održana u Pili, 16. listopada gdje je okupila gljivare i zaljubljenike u prirodu te brojne udruge s područja Stubičkih Toplica i okolice.

Cijelu manifestaciju popratile su tv i radijske kuće, kao i  lokalni dnevni i tjedni listovi. U realizaciju ovog projekta uključene su bile i udruge s područja Stubičkih Toplica. Gljivarsko društvo „Blagva“, Lovačko društvo „Jazavac“, Planinarsko društvo „Stubaki“, Sportsko Ribolovno Društvo „Stubaki“, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“, Udruga umirovljenika St. Toplice, Udruga Hrvatska žena, OŠ Vladimir Bosnar St. Toplice, dječji vrtić „Zvirek“, DND i ostali subjekti s područja Stubičkih Toplica kao i ugostitelji  topličkog kraja. Priključili su nam se također i učenici Srednje škole Zabok iz Zaboka.  

Za determinaciju gljiva kao i za stručno predavanje te upite zainteresiranih zadužen je bio g. Mladen Strižak, iz gljivarskog društva „Kamilo Blagaić“ iz Zagreba. Neizostavan dio Gljivarenja bila je ponuda domaćih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta sa područja cijele Krapinsko-zagorske županije. Za glazbeni ugođaj je bio zadužen glazbeni sastav „Črleni lajbeki“,a poseban gost bio je mađioničar Luka Vidović koji je svojim nastupom okupio velike i male.  

Za kraj zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije koja će sljedeće godine slaviti srebrni pir.  

Kako do nas / Kontakt