Blagoslov gradilišta i kamena temeljca nove župne crkve Sv. Josipa Stubičke Toplice

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, blagoslovio je gradilište crkve sv. Josipa koja se gradi u Stubičkim Toplicama, 11. lipnja na blagdan Presvetog Trojstva, jednog od najvažnijih kršćanskih blagdana tijekom liturgijske godine.

Procesija vjernika krenula je od župne kuće prema gradilištu, a svečanom blagoslovu prisustvovao je i novoizabrani načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki kao i brojni drugi gosti i predstavnici udruga s područja Stubičkih Toplica.

Kardinal Bozanić tom je prigodom služio i svečanu svetu misu na kojoj se okupilo više stotina vjernika, na kojoj je nastupio Župni zbor Sv. Josipa. Nadbiskup zagrebački je u kamen temeljac položio i svoju poruku koja je na svetoj misi i pročitana.

Nakon svete mise upriličeno je druženje uz degustaciju lovačkog gulaša u pripremi Lovačke udruge Jazavac, fiš paprikaša u pripremi Sportsko-ribolovnog društva Stubaki, tradicijskih kolača Udruge Hrvatska žena i Udruge umirovljenika Stubičke Toplice, vina Udruge vinara i vinogradara „Peharček“ uz nastup folklorne skupine KUD-a Matija Gubec Gornja Stubica i domaće popevke tamburaškog sastava Črleni lajbeki.

Napomena: Fotografije s prikazom djece na web stranici Općine Stubičke Toplice vlasništvo su Općine Stubičke Toplice. Nije dopustivo preuzimanje fotografija s prikazom djece, a ukoliko želite preuzeti određene fotografije, molimo, kontaktirajte nas, rado ćemo vam iste ustupiti.

Pogledajte galeriju fotografija!

Kako do nas / Kontakt

Total query time: 0 sec and 0 ms