Blagoslov raspela u naselju Pila

Na svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine vjernici i župljani Župe svetog Josipa Stubičke Toplice predvođeni župnikom Ivicom Šestakom okupili su se u naselju Pila kako bi prisustvovali blagoslovu raspela.

Raspelo se nalazi u zelenilu Parka prirode Medvednica, u prekrasnom cvjetnom perivoju o kojem kontinuirano brine Općina Stubičke Toplice, stanovnici naselja i plemeniti dobročinitelji. Posebnost cvjetnih kreacija, besprijekorna uređenost okoliša  i detaljan pristup govori o nesebičnom angažmanu i velikom trudu gospođe Ivanke Vrban koja s velikim entuzijazmom brine o ovom, Bogu posvećenom mjestu. Ovaj vjerski lokalitet privlači pozornost brojnih prolaznika koji zastanu u molitvi i u suglasju s prirodom pronalaze duhovni mir.

Raspelo kao stalni podsjetnik na veliku Božju ljubav prema čovječanstvu izradio je vrijedni župljanin Marijan Huljak. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik Župe svetog Josipa Ivica Šestak uz svečanu notu župnog zbora i kvarteta Stubaki pod vodstvom Željka Drevena. Svečanosti su nazočili načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, predsjednik Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice Tomislav Mlinarić i općinska vijećnica Anica Benger.

Pogledajte galeriju fotografija!

Kako do nas / Kontakt