Brdska auto utrka „25. Nagrada Stubičkih Toplica“ , 4. - 6. svibnja 2018. godine

I ove godine po jubilarni 25. puta održana je brdska auto utrka „25. Nagrada Stubičkih Toplica“ koja je okupila mnoštvo zaljubljenika u ovaj oktanski sport. Na dan službenog treninga u subotu, održan je svečani defile automobilista kroz centar Stubičkih Toplica.

25. Nagradu Stubičkih Toplica otvorila je Zrinka Košić Bosnar, a okupljene su pozdravili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, te direktor natjecanja i  predsjednik AK INA Delta Zagreb Berislav Čegelj, a prisutne je pozdravila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je organizatorima na uspjehu u organizaciji ovogodišnje utrke, te najavio podršku u realizaciji infrastrukture potrebne za  širenje dionice utrke za slijedeću godinu do Hunjke, s naglaskom da se utrka dovede na još viši europski nivo brdskih utrka.

Nagradom Stubičkih Toplica 2018. otvorena je domaća brdska automobilistička sezona. Organizator utrke je zagrebački Autoklub Ina Delta, a suorganizator Općina Stubičke Toplice, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Staza od Pile do pola dionice prema Hunjki duga je 5.510 metara. Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske za moderna vozila Kategorija I (turistička vozila) i Kategorije II ( formule i prototipovi) i PH povijesnih vozila, rezultati se boduju i za Državno prvenstvo Republike Slovenije, te Pokalno prvenstvo AŠ 2005, a u međunarodnom segmentu za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone za povijesna vozila, te Alpe Adria Hill Climb Trophy.

Najboljem u ukupnom poretku dodijeljeno je priznanje „Memorijal Vladimir Bosnar“ u znak sjećanja na preminulog dugogodišnjeg načelnika Općine Stubičke Toplice kojeg je dodijelila Zrinka Košić Bosnar.

Na dvodnevnom spektaklu promovirana je i nova manifestacija „Mali ulični festival“ - Stubičke Toplice koja će se održati od 08. do 10. lipnja u centru Stubaka, a u organizaciji Radnog tijela za turizam i promidžbu i Turističke zajednice Stubičke Toplice.

Pogledajte galeriju fotografija!

Kako do nas / Kontakt