Čestitka predsjednika Općinskog vijeća povodom dana Općine

Poštovani stanovnici Stubičkih Toplica,
ove godine 27. travnja obilježavamo 27. godišnjicu Općine Stubičke Toplice koja je osnovana istog datuma 1993. godine kao jedinica lokalne samouprave. U ovim kriznim, teškim i izazovnim vremenima za sve nas, uzrokovanih pandemijom koronavirusa i nedavnog potresa, obraćam Vam se svima ispred Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice. Prije svega, suosjećam sa svima Vama, naročito starijima, potrebitima i svima onima koji se nalaze u nepovoljnoj situaciji. Vjerujem kako zajedništvom i uzajamnom pomoći u kojoj smo nužno usmjereni jedni prema drugima, možemo nadići sve probleme i nepogode koje su stavljene pred nas. Zahvaljujem svima što poštujete i uvažavate odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera civilne zaštite KZŽ i našeg Općinskog stožera. Posebne zahvale upućujem svim udrugama, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Strmec i Pila, volonterima, Crvenom križu, zdravstvenim djelatnicima, članovima Stožera civilne zaštite u našoj općini, djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela, komunalnim djelatnicima, načelniku i svima koji na jedan nesebičan i požrtvovan način doprinose funkcioniranju naše lokalne zajednice u ovom kriznom trenutku. Ne smijemo zaboraviti na sve djelatnike trgovina, pošte, ljekarne, benzinske postaje, tiska i ostale poslovne subjekte u našoj općini koji rade cijelo vrijeme kako bi nam svima bile osigurane namirnice i ostala sredstva neophodna za život. Veliko im hvala svima od srca!
Općina Stubičke Toplice kroz dvadeset i sedam godina egzistiranja postala je mjesto ugodno i privlačno za život svim generacijama. Naročito smo ponosni na našu Osnovnu školu Vladimir Bosnar Stubičke Toplice koja nosi naziv prema našem dugogodišnjem i neprežaljenom načelniku gospodinu Vladimiru Bosnaru.
Ove godine Dječji vrtić „Zvirek“ obilježava desetu obljetnicu postojanja. Iskrene čestitke upućujem ravnateljici Kristini Ljubić i svim djelatnicima vrtića koji izrazito profesionalno i predano prenose svoje znanje i vještine u odgoj naših najmlađih članova društva.
Često ističem kako su udruge temelj svake lokalne zajednice kroz koje ista na neki način postiže svoje samoostvarenje. Upravo je naša općina prepoznatljiva po kvalitetnim i ostvarenim članovima svih udruga koji svoj doprinos iskazuju trudom, zalaganjem i promocijom općine na svim važnim manifestacijama u lokalnoj zajednici i šire. Najveći realizirani projekt u proteklom višegodišnjem razdoblju u Stubičkim Toplicama predstavlja reciklažno dvorište koje je svečano otvoreno 26. rujna 2019. godine. Radi se o jednom od najmodernijih reciklažnih dvorišta u Republici Hrvatskoj. Projekt je započeo 2015. godine za vrijeme načelnika Vladimira Bosnara, kada je isti prijavljen na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za dodjelu sredstava za potrebnu dokumentaciju.
Uvažavajući i poštujući svako ljudsko biće i njegove potrebe u lokalnoj zajednici, komunikacija s mještanima, prenošenje vjerodostojnih informacija, konstruktivan rad vijećnika Općinskog vijeća, suradnja s Jedinstvenim upravnim odjelom, radnim tijelima, Osnovnom školom, Dječjim vrtićem „Zvirek“, udrugama, Župom sv. Josipa i Turističkom zajednicom doprinose uspješnoj realizaciji svih projekata i jamstvo su za skladnu i bolju budućnost naše zajednice.
Svima Vam još jednom iskreno i do srca čestitam 27. obljetnicu Općine Stubičke Toplice.
Predsjednik Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice
Tomislav Mlinarić, mag. phil.

Kako do nas / Kontakt