"Gljivarenje v Stubakima 2008"

Lijep i ugodan dan, malo prohladan, ali sunčan izmamio je brojne ljubitelje gljiva, najvećim dijelom iz Zagorja i Zagreba, ali bilo je tu i Siščana, Primoraca, Dalmatinaca i drugih. Iako je ove jeseni bila velika suša, koja ne pogoduje rastu gljiva, ipak ih je u šumama podno Medvednice ovom prilikom pronađeno više od stotinu vrsta.
I ove godine je za stručnu determinaciju i predavanje vezano uz gljive bio zadužen predsjednik Gljivarskog društva "Kamilo Blagaić" iz Zagreba, gdin. Mladen Strižak. Pronađeno je mnogo sunčanica, lisičica, puzavki, tradicionalni vrganji i drugi.
Članovi Gljivarskog društva "Blagva" iz Stubičkih Toplica i Planinarskog društva "Stubaki" i ovog su puta pripremili ukusan gljivarski kotlić.
Organizator ove manifestacije je bila Tursitička zajednica Općine Stubičke Toplice pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, a u suradnji s udrugama s područja Stubičkih Toplica, sa Gljivarskim društvom "Blagva", Planinarskim društvom "Stubaki", Lovačkim društvom "Jazavac", Srednjom školom Zabok i neizostavnom Udrugom "Hrvatska žena".

Prilog: HRT[slika1][slika2][slika3]Determinacija ubranih gljiva

Kako do nas / Kontakt