Izložba radova sa Likovne kolonije „Stubaki 2019“ i Dječje Likovne kolonije 2019. godine

U petak, 15. listopada otvorena je izložba radova sa tradicionalne ljetne Likovne kolonije „Stubaki 2019“, te izložba radova sa 11. dječje Likovne kolonije u organizaciji Društva Naša djeca Stubičke Toplice.

Izložba radova organizirana je povodom Mjeseca knjige.

U prigodnom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića „Zvirek“, učenici Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, te Tamburaški sastav „Pet za 5“.

Od 2007. godine, kolonija je poprimila međunarodni karakter, jer je uz sudionike iz naše domovine, okupila i umjetnike iz susjedne Bosne, Slovenije i Ukrajine. Sudionici su akademski slikari, kao i slikari amateri, ali ujedno i članovi likovnih sekcija, te dolaze iz Varaždina, Čakovca, Ludbrega, Đurđevca, Jastrebarskog, Siska, Slavonskog Broda, Zagreba i Splita.

Kao novost u 2009. godini organizirana je u sklopu kolonije i 1. dječja likovna kolonija u suradnji sa učenicima i učiteljima naše Osnovne škole.

Zainteresirani posjetitelji na izložbi su mogli pogledati trideset radova sa ovogodišnje kolonije, te desetak radova sa Dječje kolonije.

Ove godine na Dječjoj koloniji nastupili su DND Budinščina, DND Začretje, DND Bedekovčina, Osnovna škola Oroslavje, DV Zvirek i domaćini DND Stubičke Toplice.

Izložbu radova otvorio je načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

Za sve zainteresirane posjetitelje izložba je otvorena do 21. studenog u prostoru Vijećnice Općine Stubičke Toplice, na adresi Viktora Šipeka 16.

Kako do nas / Kontakt