Izložba u povodu 50. obljetnice smrti slikara Viktora Šipeka (1896.-1969.)

Dana 18. siječnja, u organizaciji Općine Stubičke Toplice i Općinske knjižnice Stubičke Toplice otvorena je izložba povodom 50. obljetnice smrti topličkog slikara Viktora Šipeka. Izložbu je otvorio općinski načelnik Josip Beljak, a o umjetniku i njegovom stvaralaštvu ponajviše je rekao profesor Darko Bubanko.

Ovom izložbom Općina Stubičke Toplice javnosti je predstavila dio bogatog opusa Viktora Šipeka, akvarelista iz Stubičkih Toplica, koji je u svojem dugogodišnjem radu uvijek iznova tražio i nalazio nadahnuće u zagorskom kraju. Više od trideset izloženih akvarela omogućilo je zainteresiranima dobar uvid u njegovo stvaralaštvo. Istaknuto je da je potrebno istražiti život i djelo Viktora Šipeka kako bi ostao u trajnom sjećanju svih nas. Izložba je posvećena prerano preminulom Zlatku Šipeku, čija je velika želja bila njena organizacija.

Otvorenju izložbe prisustvovalo je nešto više od pedesetak ljudi, a svi zainteresirani mogu je posjetiti u redovnom radnom vremenu Općinske knjižnice u slijedeća dva tjedna. 

Galeriju fotografija pogledajte ovdje!

Kako do nas / Kontakt