Održana ljetna Likovna kolonija "Stubaki 2017."

U subotu, 26. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Stubičke Toplice te pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, održana je  21. ljetna Likovna kolonija „Stubaki 2017“.

Ovo tradicionalno kulturno događanje započelo je u jutarnjim satima u Parku Maksimilijana Vrhovca  okupljanjem dugogodišnjih sudionika, kao i novih umjetnika. Koloniju je službeno otvorio načelnik Općine Stubičke Josip Beljak te je svim učesnicima poželio dobrodošlicu. Sve prisutne u ime županije pozdravila je i zamjenica župana Krapinsko zagorske županije gđa. Jasna Petek.

Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji okupilo se 27 profesionalaca i amatera iz središnje Hrvatske, koji su vlastiti umjetnički dojam Stubičkih Toplica prenosili na slikarsko platno. Nastala umjetnička djela u popodnevnim satima predstavljena su na izložbi radova u prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju uz druženje i razmjenu slikarskih iskustava. U kulturnom dijelu programa nastupila je Đurđica Zrinščak Družinec sa prigodnim recitalima, a zabavni dio programa upotpunili su i tamburaši.

U sklopu Kolonije održana je i 9. dječja Likovna kolonija u organizaciji Društva Naša djeca Stubičke Toplice pod vodstvom Monike Barić, a dobrodošlicu svima poželjela je i ravnateljica Osnovne škole  Vladimir Bosnar, gđa. Brigitte Gmaz. Mali likovni stvaraoci, zajedno s voditeljima društava Naša djeca Krapinsko - zagorske županije, okupili su se u velikom broju, a prije samog početka kolonije, djeca su posjetila povijesno - poučnu stazu Kamenjak koja je mnogima poslužila kao inspiracija za ovogodišnje radove.

Pogledajte galeriju fotografija!

 

Napomena: Fotografije s prikazom djece na web stranici Općine Stubičke Toplice vlasništvo su Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice i Općine Stubičke Toplice. Nije dopustivo preuzimanje fotografija s prikazom djece, a ukoliko želite preuzeti određene fotografije, molimo, kontaktirajte nas, rado ćemo vam iste ustupiti.

Kako do nas / Kontakt