Novi turistički proizvod u Stubičkim Toplicama - poučno-rekreativna šetnica „Kapelščak“

Novi turistički proizvod u Stubičkim Toplicama - poučno-rekreativna šetnica „Kapelščak“

Staza „Kapelščak“ će Vam pomoći da pronađete ljepote topličkog kraja, zagorskih brega i da u njima uživate, a da pritom ne zaboravite da je pješačenje najstariji i najzdraviji način kretanja.

Trasa šetnice započinje u Parku Maksimilijana Vrhovca i nastavlja se nekadašnjom trasom planinarske staze kroz šumski predio uz ulicu Žrtava Seljačke bune, te se penje uz brdo Kapelščak u pravcu vidikovca i kapele svete Katarine. Duljina staze je 2 kilometra, a za obilazak Vam je potrebno 45 minuta laganog hoda. Prošećite očuvanom stazom u netaknutoj prirodi. Duž šetnice su postavljenje edukativne table, kao i prigodne eko-poruke za posjetitelje, te drvene klupe i koševi za smeće.

Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu na području Stubičkih Toplica za jedan dodatni sadržaj, tim više što je trend i potražnja na emitivnim tržištima, za aktivnim odmorom u velikom porastu te omogućiti zaljubljenicima u prirodu da u njoj uživaju i da se susretnu s našom poviješću.

Šetnica je zamišljena kao pješačka staza tako da svim mještanima, ali i posjetiteljima naše Općine omogući šetnju, da udišu svježi zrak, jer je područje udaljeno od glavne prometnice koja prolazi kroz mjesto, a također se može koristi i za izlete „škole u prirodi“.

Zahtjevnije pješačke staze traže od šetača da nose čvršću sportsku obuću ili alpinističke cipele, dok naša šetnica nema toliko zahtjevan uspon. Jedino bi za goste i putnike namjernike bilo preporučljivo sa sobom ponijeti vodu ili voćni sok, posebice ljeti.

Nositelj projekta izrade šetnice je Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice, a partner u projektu je Radno tijelo za kulturu i ekologiju Općine Stubičke Toplice, te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije.

Kao turističko vrednovanje novih proizvoda i proširivanje turističke ponude, projekt je u travnju ove godine prijavljen na javni natječaj Hrvatske turističke zajednice, te su sredstva za izradu šetnice ostvarena putem potpore HTZ-a i financijske potpore Općine Stubičke Toplice i Turističke zajednice.

Svečano otvorenje šetnice predviđeno je uz „27. travanj“ - Dan Općine 2018. godine, a šetnica je  već u funkciji za posjetitelje.

Kako do nas / Kontakt