Postavljen novi drveni most preko potoka Vidaka

Protekle subote u naselju Pila postavljen je novi drveni planinarski most, zajedničkom suradnjom članova Hrvatskog planinarskog društva „Željezničar“, Općine Stubičke Toplice i Hrvatskih šuma Zagreb - šumarije Donja Stubica.

Hrvatski planinarski savez zadužio je Hrvatsko planinarsko društvo „Željezničar“ za održavanje planinarskog puta od Stubičkih Toplica do Činovničkog sedla na Medvednici u duljini od 11,5 km. Planinarske markacije počinju na željezničkoj postaji u Stubičkim Toplicama, vode do Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, zatim preko parkirališta nasuprot Specijalne bolnice i šumskim predjelom do Vinogradske ulice, potom na brdo Kapelščak, a nakon toga se kolnim putem preko potoka Lampuš uspinju do ceste i do naselja Pila. Po izlasku iz naselja Pila planinarski put izlazi na Sljemensku cestu i prije ulaska u Park prirode Medvednica skreće s ceste prije nekadašnjih ribnjaka, gdje se na potoku Vidaku nalazio priručni drveni most. Isti je popravljan tijekom 2013. i 2015. godine, no trenutni most je zbog vremenskih utjecaja dotrajao.

Kako Općina Stubičke Toplice cijeni svaku inicijativu u svrhu očuvanja prirode i promicanja vrijednosti iste, kao i boravka što većeg broja ljudi u prirodi, sa velikim zadovoljstvom se uključila u ovaj hvale vrijedan projekt, prijevozom i piljenjem drvnog materijala, te strojnim izvođenjem radova na samoj lokaciji, dok je Šumarija Donja Stubica donirala drvni materijal za postavu mosta.

Članovi Hrvatskog planinarskog društva „Željezničar“ proveli su radnu akciju postavljanja novog drvenog mosta koji će koristiti planinari, izletnici i drugi putnici namjernici.

Kako do nas / Kontakt

Total query time: 0 sec and 0 ms