Posvećenje novoizgrađene župne crkve sv. Josipa

U nedjelju 5. svibnja 2019. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posvetio je novoizgrađenu župnu crkvu sv. Josipa u Stubičkim Toplicama.

Dvadeset i pet godina nakon osnutka župe u Stubičkim Toplicama, svečanost posvete župne crkve započela je procesijom od župnog ureda do župne crkve u kojoj su uz kardinala Bozanića, župnika župe Ivicu Šestaka, svećenike iz Stubičkog dekanata na čelu s dekanom Domagojem Matoševićem, župnike okolnih župa sudjelovali župljani župe, hodočasnici te članovi udruga u svojim uniformama i nošnjama.

Ispred zatvorenih vrata crkve, upravitelj Župe svetog Josipa, vlč. Ivica Šestak pozdravio je okupljene. Nova crkva s tornjem daje novu vizuru župi, a svim župljanima i onima koji ovuda prolaze novi orijentir i putokaz. Gradili smo ovu crkvu da bude dom molitve i susreta, gdje će umorni i opterećeni naći okrjepu i utjehu – rekao je velečasni Šestak.

U ime Župnog pastoralnog vijeća Kardinala je pozdravio i uručio mu ključ ulaznih vratiju crkve član tog Vijeća gdin. Krešimir Šturlan nakon čega ih je Kardinal otključao i u procesiji ušao u svetište te započeo euharistijsko slavlje koje je pjesmom predvodio Mješoviti župni zbor.

Nakon obreda blagoslova vode kardinal Bozanić blagoslovio je škropljenjem crkvu, njezine zidove, prostor svetišta te oltar, a svečanosti su osim brojnih župljana, prisustvovali načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, kao i drugi predstavnici općinske vlasti, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te brojni gosti iz susjednih općina i gradova te župa.

U ceremoniji posvećenja crkve i samog programa sudjelovale su brojne topličke udruge koje su pripremale kolače i vino, grah s kobasicama, fiš paprikaš i srneći gulaš za domjenak koji je za sve prisutne održan na igralištu kod Osnovne škole Vladimir Bosnar u neposrednoj blizini novoizgrađene crkve.

Kako do nas / Kontakt