Projekt "In-LoRe" - uvođenje sustava za zaprimanje i obradu e-Računa

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je nositelj projekta "In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)", s do sada najvećim brojem konzorcijskih partnera, odnosno njih ukupno 80, a jedan od projektnih partnera je i Općina Stubičke Toplice.    

Cilj projekta je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa (eRačun) od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom „eRačun za državu“.

Svrha projekta je osiguranje tehničkih i organizacijskih preduvjeta s ciljem brže, sigurnije i transparentnije razmjene elektroničkih računa između poslovnih subjekata i lokalne samouprave putem tehnološke osnovice „eRačun za državu“.

Projekt se financira u okviru Programa CEF (Connecting Europe Facility – Instrument za povezivanje Europe) u iznosu od 75% od njegove ukupne vrijednosti. Općina Stubičke Toplice sudjeluje kao korisnik bespovratnih sredstava u iznosu 5.616,00 EUR-a.  Ostatak do ukupne vrijednosti projekta, odnosno 1.872,00 EUR-a, Općina  pokriva iz vlastitih sredstava.

Na ovaj način će Općina Stubičke Toplice  ostvariti sufinanciranje procesa uvođenja sustava za zaprimanje i obradu eRačuna, a što je i zakonska obveza javnih tijela, da od 01. prosinca 2018. godine osiguraju zaprimanje eRačuna u postupcima javne nabave za javne naručitelje.

Uvođenje elektroničkog računa donosi brojne koristi u radu javne uprave:

  •              Veću učinkovitost i transparentnost javnog sektora
  •              Digitalizaciju poslovnih procesa
  •              Smanjenje administrativnih troškova
  •              Povećanje produktivnosti u poslovnim procesima
  •              Projekt ima ekološku komponentu

Projekt In-LoRe, čija je provedba započela 3. rujna 2018. godine i trajat će godinu dana, predstavlja najveći nacionalni projektni konzorcij koji za cilj ima osposobljavanje javne uprave za razmjenu eRačuna, kao i pripremu tijela javne uprave za njihove predostojeće obveze vezane uz primjenu eRačuna.

Dana 12. listopada 2018. godine, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, održano je javno predstavljanje projekta "In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)", kojem su prisustvovale i predstavnice iz Općine Stubičke Toplice.

Poveznica za vidljivost projekta: https://www.mingo.hr/page/ministar-horvat-2019-mora-biti-godina-digitalizacije-hrvatske


Kako do nas / Kontakt