Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

Dana 27. do 29. kolovoza Osijek je bio domaćin prvenstva Hrvatske za Kadete i Najmlađe kadete.
STK Stubaki su na prvenstvu nastupili sa pet igrača. U petak, 27. kolovoza se igralo ekipno natjecanje. Najboljih 8 ekipa u državi borilo se za medalje.

Kadetkinje STK Stubaka u grupi pobjeđuju Osijek sa 3-0 i Koprivnicu sa 3-1 te gube od Zagreba 1-3. Drugo mjesto u grupi omogućilo je da se sa Samoborom bore za 3. mjesto. Samobor bolje ulazi u utakmicu te dobiva prva dva meča.  

Ana Znika pobjeđuje Lorenu Perendić sa tijesnih 3-2. U drugom je meču Neva Gojković bolja od Gracije Kačavenda (3-1). Zatim za stol izlazi Barbara Ćuk i Lana Horvat. Barbara dobiva meč sa lakih 3-0 te smanjuje ukupan rezultat na 1-2. Slijedi meč između Lorene i Neve. Samoborka bolje ulazi u meč te dobiva 1. set, ali Lorena u naredna 3 seta pokazuje puno bolju igru od suparnice, okreće meč u svoju korist te time svojoj ekipi donosi izjednačenje za 2-2. Odlučujući meč igraju Gracija Kačavenda i Ana Znika. Ana ulazi kao veliki favorit jer njihovi dosadašnji mečevi su u većini slučajeva završavali u korist Ane.

Na sreću statistika ne određuje pobjednika, već bolja igra igrača. Gracija igra svoj najbolji stolni tenis te dobiva meč sa 3-0 u setovima. Treba tu još dodati i Tenu Bartolić koja je sa svojom pobjedom u grupnoj fazi sudjelovala u pobjedi protiv Osijeka. Poslije prošlogodišnjeg ekipnog srebra, u Puli, u kategoriji Mlađih kadetkinja gdje su bili među favoritima za medalju, STK Subaki sada su osvojili  broncu zlatnoga sjaja na iznenađenje favoriziranih ekipa koje su ostavili iza sebe.

U subotu, 28. kolovoza su nastupili u pojedinačnoj konkurenciji te u igrama parova. Nažalost umor je učinio svoje. Jaki mečevi iz ekipnog dijela ostavili su trag, tako da osim Lorene Perendić nitko ne prolazi grupnu fazu natjecanja. Luka Korman u kadetima završava natjecanje sa jednom pobjedom i dva poraza u grupi.
U igri mješovitih i kategorijskih parova kombinacije STK Stubaka budu zaustavljene u 2. kolu osim para Gracija Kačavenda i Lorena Perendić koje prolaze do polufinala pobjedom protiv 2. nositeljice Vidaković-Nakić te osiguravaju novu medalju za STK Stubaki.

Zadnji dan natjecanja donosi samu završnicu. Prvo su cure STK Stubaka u parovima savladale odličnom igrom uvijek neugodne puljanke Buić-Orbanić sa 3-1, te ušle u finale u kojem će igrati protiv prvih nositeljica turnira Rebić-Smaili.
Nažalost Lorena u pojedinačnoj konkurenciji nije ponovila igru sa ekipnog kada je savladala Nevu Gojković. Ovog puta je Neva pojedila sa 4-0.
Finale parova Stubaki gube 3-0 u setovima; 11-7, 12-10 i 11-8 za Rebić-Smaili.

„Ukupno gledajući odigrali smo odlično prvenstvo te ponovili najbolji uspjeh kluba osvojivši srebro i broncu“, rekao je trener STK Stubaka, Tomislav Kačavenda.

Kako do nas / Kontakt