SREBRO I BRONCA ZA STK STUBAKI NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Pula je od 29. do 31. 10. ugostila najbolje stolnotenisačice u Hrvatskoj u kategoriji Mlađih kadetkinja.

Stk Stubaki imali su tri predstavnice. Tena Bartolić, Barbara Ćuk i Gracija Kačavenda prvi dan prvenstva igraju ekipno prvenstvo.

Od naših predstavnica bile su bolje samo Puljanke rezultatom 3-0.  Za Puljanke smo znali da su nam trenutno nedostižne, ostale ekipe su slabije osim Dugog Sela, ali smo se potajno nadali da možemo iznenaditi i to smo ostvarili uvjerljivom pobjedom od 3-0. Prvo je Barbara u napetom meču pobijedila Markovanović Maru 3-2 u setovima iskoristivši tek osmu meč loptu.

Zatim je Gracija odličnom igrom pobijedila Bebek Lanu 3-1. Završni bod i pobjedu donijela nam je Tena Bartolić pobjedivši Barbaru Tepeš sa 3-0.

Svakodnevni treninzi su urodili plodom, ovim putem se zahvaljujemo i Branki Batinić koja također ima prste u ovome srebru zlatnoga sjaja.

Drugog dana prvenstva igrala su se pojedinačna natjecanja i parovi.

Tena ne prolazi grupu, ali ostvaruje jednu pobjedu. Barbara i Gracija prolaze grupnu fazu, ali ispadaju od domaćih predstavnica u osmini finala. Barbaru pobjeđuje Larisa Putigna 3-0, dok Gracija gubi u maratonskom meču od Mije Buić 3-2. Gracija je u meč krenula loše i na brzinu izgubila prva 2 seta, nakon toga počinje igrati odlično, te izjednačuje na 2-2, ali nažalost nije ostalo snage za potpuni preokret.

U igri parova Tena i Barbara igraju odlično, ali gube 2-3 u osmini finala. Gracija i Neva Gojković iz Stk Samobor pobjeđuju par iz Stk Cibalije, te ulaze u polufinale i osiguravaju brončanu medalju.

Da nam je netko punudio dvije medalje prije prvenstva odmah bi prihvatili, ali sport je takav da te tjera na više. Ostaje mali žal da su Gracija i Neva mogle više. Imale su u polufinalu kroz cijeli 5 set vodstvo da bi nakraju izgubile 10-12.

Nakon duga 3 dana prvenstva odlazimo zadovoljni doma, ne samo rezultatom ( srebro i bronca ) već prikazanom igrom, te vidljivim napretkom.

U isto vrijeme u Medulinu dečki su imali svoje prvenstvo na kojem je nastupio naš Luka Korman. Luka nažalost nije ostvario zapažen rezultat.

Nadamo se da nas situacija sa Koronom, neće zaustaviti da u budućnosti budemo još bolji, te da i dalje držimo priključak sa najboljim Hrvatskim klubovima u radu sa mlađim uzrastima.

Kako do nas / Kontakt