STRATEGIJA RAZVOJA - PAMETNA OPĆINA STUBIČKE TOPLICE

Općina Stubičke Toplice izradila je strategiju Pametne Općine kako bi mogla kvalitetno upravljati i usmjeravati svoj digitalni razvoj. Na izradu ove strategije potaknula je usmjerenost na podizanje standarda općine te porasta dolaska posjetitelja u općinu.

Koncept „Pametna općina“ uz stratešku inicijativu i projekte te uz partnerstvo i zajedništvo građana i gospodarstvenika trebao bi postići ubrzani razvoj na području turizma/gospodarstva, unapređenje javnih i komunalnih usluga te time i povećanje privlačnosti za investitore.

 „Pametna općina“ bila bi općina koja uz pomoć digitalnih tehnologija, te uz suradnju s mještanima i gospodarstvom uči iz okoline i s okolinom, povećavajući znanje i stvarajući novo znanje iz prakse. Time izrađuje kapacitete za stalne inovacije, ali i adaptabilnost, uz kontinuirano unapređenje svojih procesa, ponašanja i isporučene vrijednosti sudionicima i okolini općenito.

Kroz ovu strategiju predlažu se aktivnosti kako bi se rad općinske uprave što je moguće više digitalizirao, da se stvori mreža svih kompanija koje su u vlasništvu općine te da upravljanje i rad općine bude što više transparentniji. Također, da strategija pomogne jačanju brenda Stubičkih Toplica, da se definiraju i razviju digitalne aplikacije koje će pomoći okrupnjavanju i promociji cjelokupne ponude općine.

Kako do nas / Kontakt