Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine

U subotu 27. travnja, povodom Dana općine Stubičke Toplice, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u Hotelu Matija Gubec.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Nedjeljko Ćuk, te je pohvalio rad načelnika Josipa Beljaka, vijećnika i djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela te zahvalio na potpori državnim i županijskim institucijama, bez kojih se ne bi mogli realizirati brojni projekti koji su provedeni. Napomenuo je kako je daljnji cilj urbana izgradnja te očuvanje tradicije i ekologije jer Stubaki imaju svoje temelje upravo u malom poduzetništvu i turizmu.

Načelnik Josip Beljak osvrnuo se na najvažnije projekte u posljednjih godinu dana na području naše općine te posebno naglasio energetsku obnovu Osnovne škole Vladimir Bosnar, izgradnju i rekonstrukciju mosta i ceste u Strmcu, modernizaciju javne rasvjete te izgradnju reciklažnog dvorišta- projekt koji je upravo u tijeku. Također se pohvalio prošlogodišnjim prvim uličnim festivalom, popularnim MUF-om, koji je pružio izniman uspjeh i posjećenost, a ovogodišnji Festival ćemo dodatno obogatiti novim sadržajima.

Veseli me i izgradnja vanjskog bazena u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice, koji će, nadamo se, Stubakima vratiti stari sjaj i veću posjećenost. Veseli me i porast broja stanovnika te porast broja učenika u osnovnoj školi, stoga smo poduzeli određene mjere za dogradnju školske zgrade, za što smo i tražili pomoć Županije. Prijavili smo se na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport, jer želimo sanirati natjecateljsku stazu na našem jezeru Jarki, koje je u vlasništvu Općine, a velika želja nam je i izgradnja školske sportske dvorane. Budući da je Općina osnivač škole, moramo sami pokrenuti tu priču- rekao je Beljak.

Čestitke u ime gradonačelnika i načelnika uputio je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, a ujedno je čestitao i na rezultatima općini koja, kako je rekao, svakim danom živi sa svojim ljudima i udrugama.

Župan Krapinsko- zagorske Županije osvrnuo se na općepoznati projekt Stubaki i razvoj turizma u ovome kraju. Imamo dva zadatka, jedan u kojem ne stojimo tako dobro i jedan u kojem stojimo dobro. Onaj u kojem slabije stojimo, je projekt Stubaki, za kojeg tražimo rješenje, imamo dva potencijalna strateška partnera i vjerujem da smo blizu rješenja. Drugi dio, u kojem puno bolje stojimo, je Specijalna bolnica Stubičke Toplice, u koju smo u posljednjih pet godina uložili preko 50 milijuna kuna. Završen je natječaj za izgradnju vanjskih bazena, vrijedan 16,7 milijuna kuna, s PDV-om preko 20 milijuna kuna. Uskoro ćemo potpisati ugovor i krenuti u izgradnju. Naša obaveza je i izgradnja školske sportske dvorane, koju djeca ovdje zaslužuju- rekao je Kolar.

Uz čestitku prisutnima se obratila i Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, te napomenula kako je vrlo važno osluškivati bilo stanovnika, jer tada se rade dobre stvari. Raduje me prisustvo gradonačelnika Bandića jer Medvednica spaja Grad Zagreb i Krapinsko – zagorsku županiju, a osobito Stubičke Toplice i nadam se da će ta suradnja uroditi dobrim zajedničkim projektima. Jer za uspjeh našeg turizma nama trebaju građani grada Zagreba, koji dolaze ovdje nahraniti svoja nepca, napojiti se i uživati – rekla je Hubicki.

U obraćanju prisutnima, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako će načelniku Beljaku pomoći u svemu, kako bi se Zagreb još više povezao sa Stubakima. Zagreb sa Stubakima veže upravo Medvednica koja nas na prvi pogled razdvaja, a zapravo nas spaja, ali i kulturna i povijesna baština, povijesne ličnosti koje je Zagorje dalo. Ako budemo mudri, sve bi nas to moglo još i više vezati. Veseli me suradnja, mislim da smo zajedno jači – rekao je Bandić.

Saborskom zastupniku Žarku Tušeku, u svojstvu izaslanika predsjednika Sabora, drago je što se za boljitak Hrvatskog zagorja, bez obzira na političke opcije, radi u dijalogu i suradnji. Nema mjesta u Krapinsko – zagorskoj županiji gdje se ne odvijaju neki od ozbiljnih kapitalnih projekata. Zahvaljujući suradnji Vlade Republike Hrvatske s regionalnom i lokalnim samoupravama, te korištenju europskih fondova, gradimo vrtiće, ceste, pruge, obnavljamo škole i slično. Moram istaknuti važan projekt za ovaj kraj, a to je rekonstrukcija državne ceste DC307 Mokrice – Donja Stubica, koja je u procesu izvlaštenja i nadam se da nećemo imati nikakvih problema te da ćemo uskoro početi s radovima. Ta cesta će omogućiti lakše prometovanje prema ovom kraju – rekao je Tušek.

U ovoj svečanoj prigodi dodijeljena su i općinska priznanja. Povelju Općine Stubičke Toplice dobila je Stolarija Ćuk za promicanje poduzetništva, izvrsnost proizvoda i poslovanja te promociju općine. Zahvalnica Općine dodijeljena je FIL-ART-u d.o.o Krapina, za doprinos u kreiranju i unapređenju postupka brendiranja općine Stubičke Toplice, Trgocentru d.o.o. Zabok, za doprinos u realizaciji manifestacije “Vesela fašnička povorka“, Zaštiti bilja d.o.o. Zabok, za doprinos realizaciji manifestacije “Božić na mjesnom trgu“, Heleni Beljak, za ostvarene sportske rezultate u savate boksu, Mateju Viliću, za iznimna postignuća u području znanosti i obrazovanja i Pizzeriji Kolovrat, za ustrajnost u ugostiteljskoj djelatnosti i promicanje tradicijskih vrijednosti.

Osim već spomenutih govornika, svečanoj su sjednici prisustvovali i brojni zagorski gradonačelnici i načelnici, članovi županijske skupštine, općinski vijećnici, predstavnici udruga i institucija te ostali gosti, a za predah se pobrinuo glazbeni sastav Pet za 5.

Kako do nas / Kontakt