Svečana sjednica uz obilježavanje "27.travnja" - Dana Općine Stubičke Toplice

Ove godine Općina Stubičke Toplice slavi 31. obljetnicu postojanja.

Tom prigodom u hotelu Matija Gubec u petak 26. travnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Stubičke Toplice.

U ime Općinskog vijeća obratio se predsjednik Tomislav Mlinarić, te ujedno i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

U svom obraćanju načelnik je naveo neke od najznačajnijih projekata kao što je najvažnija investicija dogradnja osnovne škole i izgradnja školske sportske dvorane.

Osim ovog ima tu još niz manjih projekata koji su u planu, a od kojih izdvajamo izgradnju treće faze kolektora od Strmca do Pile, uređenje parka vozača Pila, rješavanje problema napuštenog odmarališta HŽ kraj same željezničke stanice te projekt uređenja površine kraj same općine.

Važan projekt na području Stubaka kojeg treba spomenuti dobila je naša Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Riječ je o izgradnji hotela sa pet zvjezdica, čime će Stubičke Toplice biti centar zdravstvenog turizma.

Nakon što je rezimirao proteklih 12 mjeseci, načelnik Josip Beljak najavio je jedan zanimljiv projekt koji bi trebao postati konkretan objekt s brojim programima; „Hiža zagorskih bajki“.

Prisutnima je prikazan prigodni filmski osvrt na proteklo razdoblje, te su dodijeljene zahvalnice, priznanja i povelje zaslužnim pojedincima, tvrtkama koji su zahvaljujući svom  nesebičnom trudu i zalaganju promicali ime Stubičkih Toplica i van granica općine.

Gostima i uzvanicima također se obratio u ime načelnika i gradonačelnika gdin. Josip Milički, načelnik Općine Marije Bistrice i ispred KZŽ, zamjenica župana gđa. Jasna Petek.

Prisutnima se obratio i  gdin. Zoran Gregurović, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, te  Zdravko Tušek, izaslanik predsjednika Vlade RH.

Ispred KZŽ, obratila se zamjenica župana gđa. Jasna Petek, a u ime načelnika i gradonačelnika gdin. Josip Milički, načelnik Općine Marije Bistrice.

U prigodnom programu sudjelovali su: Kvartet Stubaki, učenici Osnovne škole Vladimir Bosnar, te plesna skupina Naulipopland.

Kako do nas / Kontakt