U općini Stubičke Toplice obilježen Dječji tjedan

U utorak, 2. listopada, su načelnika Općine Stubičke Toplice, gospodina Josipa Beljaka, posjetili članovi Učeničkog vijeća Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice i to predsjednici 5.-og do 8.-og razreda u pratnji pedagoga, Gorana Jenića, prof.

Prilikom posjeta učenici su iznijeli svoje viđenje općine, dali prijedloge za uređenje mjesta te predložili sadržaje za koje su zainteresirani.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Ove godine Dječji tjedan traje od ponedjeljka 1. listopada do nedjelje 7. listopada.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire (http://www.savez-dnd.hr/2018/09/najava-djecjeg-tjedna/)

Kako do nas / Kontakt