U Stubičkim Toplicama, hotelu Matija Gubec održano sedmo izdanje kulinarskog natjecanja Chtef, Zagorski chef

U Stubičkim Toplicama, hotelu Matija Gubec održano sedmo izdanje

kulinarskog natjecanja Chtef, Zagorski chef

Ovo kulinarsko natjecanje u organizaciji Krapinsko-zagorske županije održano je u utorak, 24. listopada 2017. godine, u hotelu Matija Gubec, a s velikim ponosom Tomislav Šimunić - kuhar hotela Matija Gubec iz Stubičkih Toplica pobjednik je sedmog izdanja.

Na početku manifestacije prisutnima se obratila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki koja je čestitala svima sudionicima te poželjela da što bolje prezentiraju zadane namirnice. Prisutne su pozdravili i načelnik  Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, direktor marketinga hotela Matija Gubec Filip Poštek  te poznati kuhar Tomislav Špiček - predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva u kojem su bili i Slavko Večerić i Dražen Đurišević. Događanju je prisustvovao i saborski zastupnik Marko Vešligaj, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, više zagorskih gradonačelnika i načelnika te članova Županijske skupštine.

Za titulu Zagorskog chefa se u pripremi jela sa zadanim informacijama, kao i proteklih godina, natjecalo sedam izvrsnih kuhara iz restorana s područja Krapinsko-zagorske županije. Ovogodišnja je tema bilo meso zagorskog purana i orasi. Pobjedničko glavno jelo zove se Pura na paše, a desert Orahova fantazija. Pobjednik natjecanja Tomislav Šimunić  istaknuo je kako je u glavnom jelu pokušao spojiti puricu i koprive te simbolično prikazati kako se nekad živjelo na zagorskim bregima.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar čestitao je pobjedniku te zahvalio i ostalim kuharima te  članovima stručnog suda na sudjelovanju u ovoj manifestaciji, te naglasio kako je vrhunska gastronomija samo jedan od važnih dijelova velike ponude turističke destinacije Zagorja, bajke na dlanu.

Drugo mjesto osvojila je Nikolina Kranjčec iz BlueSun hotela Kaj s jelima Purica med koprivami i Čokoladni orah, a treće mjesto Jakov Mirt iz Termi Jezerčica s jelima Tajna Zagorja i Slatki afrodizijak Zagorja. Na 7. Chtefu, Zagorskom chefu sudjelovali su i Zdravko Semenski iz Punkt Beer Housea, Mislav Božić iz Ville Magdalene, Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović i Matteo Klasić iz restorana Dunav.

Pogledajte galeriju fotografija!  

Kako do nas / Kontakt