"Zeleni cvijet sa zlatnim znakom" 2006., 2007., 2008.g. i 2009.g.

Povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice prošireno predstavnicima medijskih pokrovitelja Hrvatskim radijom 2. programom, Turist plusom“ i „National Geographicom“ Zagreb, obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji „Zeleni cvijet 2009.“ u kojoj se ocjenjuje uređenost mjesta i pojedinačnih elemenata kontinentalne Hrvatske.

U kategoriji mjesta kontinentalne Hrvatske do 20.000 stanovnika, četvrtu godinu za redom, Stubičke Toplice proglašene su najuređenijima, odnosno osvojile su 1.mjesto i vrijedno priznanje „Zeleni cvijet sa zlatnim znakom 2009“. Drugo mjesto u 2009. godini pripada gradu Labinu, a treće gradu Daruvaru.

Osvojenom priznanju pridonijelo je kontinuirano razvijanje ekoloških projekata i održavanje prepoznatljivih lokaliteta poput Parka „Maksimilijana Vrhovca“ i perivoja župne crkve, povijesnog brda Kapelščaka, povijesno-poučne staze na Kamenjaku, aleje i drvoreda lipa, hortikulturno uređenje cijelog mjesta sa proljetnim i jesenskim akcijama ocvjećivanja gredica, žardinjera, Parka „Špica“ u centru, mostova, drvenih ulaznih tabli dobrodošlice u mjesto. Za potrebe djece izgrađeno je pet dječjih eko-igrališta u naselju Pihači, centru Stubičkih Toplica, kod Područne škole, u Strmcu Stubičkom i Pili. Također je kod Područne škole izgrađeno veliko športsko-rekreacijsko igralište. Valja naglasiti da je današnja Osnovna škola Stubičke Toplice bila prva Područna škola u državi sa osvojenom zelenom zastavom i statusom eko-škole. U svrhu kvalitetnog pružanja svih turističkih usluga, te promicanja svih kulturnih, povijesnih i tradicijskih vrijednosti mjesta, u cijelosti je preuređen, moderniziran i suvremeno opremljen ured Turističke zajednice Stubičke Toplice koji je od strane Povjerenstva Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije proglašen najboljim uredom u Županiji za 2008.g. Za potrebe putnika izgrađena su drvena autobusna stajališta koja svojim tradicijskim izgledom uljepšavaju mjesto. Općina Stubičke Toplice investirala je u izgradnju vrlo zapaženog ekološkog projekta;

športsko rekreacijskog jezera za ribolov „Jarki“. Do ovog zanimljivog i vrijednog prirodnog lokaliteta dolazi se ugodnom šetnjom preko Kapelščaka, pa šumovitom cestom do pitomog naselja Jarki, gdje se okruženo šumom prostire jezero, dužine 250 me, širine 50 m.

Glavni nositelj svih navedenih projekata je Općina Stubičke Toplice, uvažavajući pri tome uloženi trud i entuzijazam niza čimbenika koji aktivno djeluju na ekološkom prostoru mjesta: Savjetodavnog tijela, Turističke zajednice, vrlo vrijednih komunalnih djelatnika Općine, Udruga. U akcijama uređenja mjesta vrijedna je spoznaja da se razvijanje ekološke svijesti, čistoće i urednosti, prenosi na mještane Općine Stubičke Toplice koji se u projekat „Zeleni cvijet“ marljivo uključuju kroz ekološko-edukativnu akciju Turističke zajednice Stubičke Toplice „Cvijet u cvijeću“, te uređivanjem svojih okućnica daju svoj doprinos ljepšem izgledu mjesta i osvojenom priznanju „Zeleni cvijet sa zlatnim znakom“.


2009.g. PRILOG HRT

2008.godina PRILOG HRTKako do nas / Kontakt